Přejít na obsah

DAGMAR PECKOVÁ V ROŠKOTOVĚ DIVADLE

V rámci svého adventního turné zavítala do Ústí nad Orlicí operní pěvkyně Dagmar Pecková. V doprovodu orchestru Barocco sempre giovane zazněla na pódiu Roškotova divadla řada skladeb a operních árií od světových autorů. Koncert zakončil výběr několika koled.

Dagmar Pecková se narodila v Chrudimi. Studovala na Státní konzervatoři v Praze. Po angažmá v Sächsische Staatsoper v Drážďanech byla několik let členkou Staatsoper v Berlíně. Během své úspěšné profesionální kariéry se představila na světových operních a koncertních scénách jako např. Bayerische Staatsoper, Carnegie Hall NewYork, Concertgebouw Amsterodam, Grand Théâtre de Genève, Hamburgische Staatsoper, Národním divadle v Praze, Opéra de Monte-Carlo, Opéra National de Paris, Opernhaus Zürich, Royal Opera Hause Covent Garden London, San Francisco Opera, Sächsische Staatsoper, Staatstheater Stuttgart, Theater Basel, Théâtre du Châtelet Paris, Teatro Sao Carlo v Lisabonu, Wigmore Hall v Londýně atd.

Vystupovala opakovaně na prestižních mezinárodních hudebních festivalech jako je Edinburg International Festival, Salzburger Festspiele, Pražské jaro nebo Schleswig-Holstein Musik Festival, kde byla v roce 2014 rezidenční umělkyní.

Více naleznete na http://www.dagmarpeckova.com/.

IMG4334
IMG43361
IMG43431
IMG43551
IMG4344
IMG43571-004
IMG4346
IMG4349
IMG4350