Přejít na obsah

PŘEDSTAVILI PODOBU URGENTNÍHO PŘÍJMU

V úterý 21. listopadu se na radnici v Ústí nad Orlicí uskutečnilo setkání zástupců Pardubického kraje a vedení města Ústí nad Orlicí. Zástupci kraje v čele s hejtmanem Martinem Netolickým na setkání představili záměr vybudování nového urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici. Projekt urgentního příjmu byl oproti původním plánům upraven s ohledem na situaci v dané lokalitě. Nevznikne zde například původně plánovaný heliport a budova bude o jedno poschodí nižší. Celkové náklady by se měly vyšplhat na 330 milionů korun bez DPH a práce by měly začít v roce 2018

"Nová budova v Orlickoústecké nemocnici bude sloužit pro centrální příjem pacientů a v dalších podlažích pro intenzivní péči ARO a JIP. Jakýkoliv pacient, který přijde do nemocnice se zdravotními obtížemi, vstoupí i k ambulantnímu vyšetření jedním vchodem z ulice Jana a Josefa Kovářů. U recepce (zároveň operačního střediska) bude zaevidován a vyčká v čekárně pro 60 lidí na vyšetření nebo diagnostiku RTG či CT. Vážnější případy dovezené zdravotnickou záchrannou službou budou předány personálu zvláštním vchodem, kde na tzv. expektačním (čekacím) lůžku s moderními přístroji pro záchranu života proběhne diagnostika a rozhodování o dalším postupu. ", řekl k urgentnímu příjmu hejtman Martin Netolický.

Stavba by podle hejtmana Netolického měly být předána k užívání v srpnu 2020.

Dále se diskutovalo o prioritách našeho města v návaznosti na Pardubický kraj. Hlavním cílem společné spolupráce je areál Perly, vybudování nového Domu dětí a mládeže a Střední školy uměleckoprůmyslové.

Jak práce na demolici PERLY pokračují se můžete podívat zde:

IMG4520
IMG4525
IMG45231
IMG4536
IMG4528
IMG4533
IMG4539