Přejít na obsah

ZDRAVOHRÁTKY POPRVÉ V ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Třetí díl prvního ročníku ZDRAVOhrátek Pardubického kraje zavítal ve středu 29. listopadu premiérově do Ústí nad Orlicí. Akce určená pro žáky 8. a 9. tříd základních škol z celého kraje navazuje na úspěch TECHNOhrátek, které probíhají pravidelně již několik let za účelem přilákat žáky základních škol ke studiu technických oborů.

Jak samotný název napovídá ZDRAVOhrátky mají za cíl přilákat nové studenty ke zdravotnickým oborům. V našem městě akci hostila Vyšší odborná škola a střední škola zdravotnická a sociální.

V rámci slavnostního zahájení přišli žáky pozdravit a motivovat významní hosté zastupující Pardubický kraj, město Ústí nad Orlicí, Úřad práce i Orlickoústeckou nemocnici. Zdůraznili jim správnost volby některého ze zdravotnických oborů i dobrou životní perspektivu.

Na účastníky čekalo tradičně šest speciálních pracovišť, které jim představily pestrý průřez různými zdravotnickými i sociálními činnostmi. Čekaly je základy první pomoci, návštěva chirurgického sálu, seznámení se zásadami zdravého životního stylu i činnostmi terapie, absolvovali preventivní vyšetření a vyzkoušeli si, jak obtížný může být život ve stáří.

Na závěr se nejúspěšnějším družstvům rozdělovaly hlavní trofeje – velké ovocné dorty. V manuálních činnostech zvítězilo družstvo „modrých“ tvořené žáky Základních škol Habrmanova, Česká Třebová, Masarykova ZŠ Klášterec nad Orlicí a Brandýs nad Orlicí. Ve vědomostním kvízu uspěli „oranžoví“ ze Základních škol Kunvald, Tatenice, Sloupnice a Honí Čermná.

Více informací naleznete ZDE:

https://www.klickevzdelani.cz/Ve%C5%99ejnost/ZDRAVOhr%C3%A1tky

IMG5347
IMG5338
IMG5350
IMG5354
IMG5352
IMG5356
IMG5360
IMG5362
IMG5371
IMG5378