Přejít na obsah

SKI CENTRUM V ŘÍČKÁCH ZAHÁJÍ SEZÓNU

Sněhové podmínky v posledních dnech byly velmi příznivé a posunuly tak Ski centrum Říčky k otevření nové zimní sezóny 2017/2018. Kola lanové dráhy se roztočí již tento pátek 8.prosince a dle slov vedoucího střediska Petra Kánského leží na červené sjezdovce okolo 80 cm technického a přírodního sněhu. „Poslední týden a půl jsme využívali mrazivé teploty k výrobě technického sněhu. Na červené sjezdovce nyní leží vrstva, která by měla přečkat i případné oblevy a v provozu tak chceme být nepřetržitě minimálně do začátku dubna“. 

Od pátku se bude v Říčkách jezdit minimálně na červené sjezdovce a v provozu bude 1. Orlická lanová dráha. S otevřením dalších částí areálu se rozhodne postupně dle aktuálních podmínek, nejblíže je tomu modrá sjezdovka, na které je momentálně umístěna zasněžovací technika a čeká se na příznivé teploty pro zasněžování. O jejím otevření se rozhodne v nejbližších dnech. „S další sjezdovkou uvedeme do provozu také vlek Tatrapoma,“ doplňuje vedoucí střediska Petr Kánský. Černá sjezdovka zůstává prozatím uzavřena a její spuštění do provozu závisí na klimatických podmínkách. 

Spolu s pátečním uvedením Ski centra do provozu se otevírají také další služby jako ski servis, půjčovna a úschovna. Většina míst s občerstvením bude hned na startu také k dispozici a nabídne tak zákazníkům příjemný doplněk k prvnímu lyžování. Lyžařská škola přijme první zájemce o výuku o týden později.  

„Od pátku 8.prosince až do 22.12. jezdíme za ceny vedlejší sezóny, celodenní skipas pro dospělého tak vyjde za méně než 500 Kč. Dobrá zpráva pro zákazníky je také ta, že jsme na letošní zimní sezónu nezdražovali a ponechali jsme ceny z minulé sezóny,“ sdělil Jan Duffek, ředitel Ski centra.

Před letošní sezónou pracovali v Říčkách na zkvalitnění služeb a také na posílení bezpečnosti. „Pokračovali jsme v instalaci bezpečnostních sítí podél sjezdovek na dalších úsecích, zvětšili zónu pro odbavení požadavků v objektu ski služeb, kde je nyní komfortní prostor pro zákazníky a také letos jsme posílili systém na výrobu technického sněhu o další koncová zařízení,“ doplnil Jan Duffek.  

Od letošní sezóny bude nově označena trať pro skialpinisty, která povede v průseku bývalého vleku kotva. Vyznavači běžeckého lyžování se i letos mohou těšit na úpravu běžeckých stop, které technika ze Ski centra Říčky bude upravovat v délce 42 km. Momentálně jsou běžecké stopy sjízdné, ale zatím neupravené.„S první úpravou počítáme na víkend, která proběhne v omezeném rozsahu Homole – Mezivrší - Ski centrum,“ doplnil vedoucí střediska Petr Kánský. 

Provozní doba ve Ski centru Říčky je po celou zimní sezónu v rozmezí 8:00 – 16:00 hod. Provoz večerního lyžování na sjezdovce Můstek závisí na klimatických podmínkách, obvyklá provozní doba je sobota 17:00 – 20:00 hod.

Více informací na https://www.skiricky.cz/

IMG 4723