Přejít na obsah

BYLI OCENĚNI NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVCI ROKU 2017

Již po 49. se uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVEC okresu Ústí nad Orlicí a to za rok 2017. Slavnostní večer se konal v pondělí 22. ledna v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí.

Tradičně byly za účasti zástupců města a obcí celého regionu, sportovců, sponzorů a dalších hostů vyhlašovány kategorie od kolektivů z vesnických tělovýchovných jednot přes kolektivy mládeže, žactva a dospělých až po jednotlivce v dospělých a veteránech a další. Řadu ocenění si odnesli domácí závodníci a týmy. První místo v jednotlivcích dorostu a juniorů získat Vojtěch Mlynář, atlet z TJ JISKRA Ústí nad Orlicí. V té samé kategorii se ještě na 4. a 7. místě umístili domácí Patrik Vébr a Vojtěch Vondra. Další první místo získali fotbalisté TJ JISKRA Ústí nad Orlicí v kategorii kolektiv dospělých za vítězství v divizní soutěži C a postup do české fotbalové ligy.

Do síně sportovní slávy byl uveden Miloslav Chvátil za Žamberka jakožto nejvýraznější osobnost obnovy činnosti místního tenisového klubu po roce 1969 a zároveň výrazná postava tělovýchovy a sportu v Žamberku v rámci celého okresu.

V kategorii Handicapovaní sportovci si ocenění odnesl Pavel Richter a Lukáš Schauer za úspěchy ve stolním tenise.

V hlavní kategorii DOSPĚLÝCH se na prvním místě umístil domácí Robert Krupička za TJ JISKRA Ústí nad Orlicí jako nejlepší český běžec do vrchu. Druhá se umístila Adéla Stránská z Českotřebovského běžeckého klubu ISCAREX a na třetím místě skončila Monika Simonová z lanškrounského Cyklotréninku František Trkal. Mezi předávajícími nechyběl také starosta našeho města Petr Hájek.

Program slavnostního podvečera byl doplněn o vystoupení žáků tanečního oboru Základní umělecké školy Jaroslava Kociana, akrobatické a hudební vystoupení.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

IMG8172
IMG8169
IMG8184
IMG8192
IMG8203
IMG8209
IMG8213
IMG8215
IMG8229
IMG8240