Přejít na obsah

PŘEHLÍDKA STROJÍRENSKÝCH FIREM MĚLA ÚSPĚCH

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje ve spolupráci s Úřadem práce a Pardubickým krajem uspořádala v úterý 23. ledna již třetí ročník Přehlídky strojírenských firem. Celkem 24 firem a 9 středních škol a učilišť z širokého okolí prezentovalo své služby a zaměření žákům škol, rodičům a široké veřejnosti. V Kulturním domě v Ústí nad Orlicí měl své stánky například MOLDEX-METRIC, RIETER CZ, FPOS, KORADO, AUTONEUM CZ, BRAVO a řada dalších firem z Ústí nad Orlicí a širokého okolí. Mezi školami z Letohradu, Králík, Vysokého Mýta, Žamberka nebo České Třebové byly také místní Střední škola uměleckoprůmyslová a Střední škola automobilní.

K vidění byla řada moderních technologií používaných při dnešní výrobě. Nechyběly ukázky 3D tisku, využití virtuální reality nebo programování strojů. 

Návštěvníci na přehlídce mohli získat podrobné informace o možnostech uplatnění technických oborů na trhu práce. Kromě toho byly také poskytovány informace o rekvalifikačních kurzech a celoživotním vzdělávání.

O přehlídku byl stejně jako v loňském roce velký zájem z řad žáků základních škol.

Oblíbeným projektem určeným k popularizaci technických a odborných oborů formou zapojení regionálních firem a představení vybraných středních odborných škol v Pardubickém kraji jsou TECHNOhrátky, který se v našem kraji koná každý rok. Více o TECHNOhrátkách zde:

https://www.klickevzdelani.cz/Ve%C5%99ejnost/TECHNOhr%C3%A1tky

IMG8699
IMG8629
IMG8595
IMG8591
IMG8601
IMG8603
IMG8614
IMG8607
IMG8612
IMG8621

 

news list