Přejít na obsah

KONÁ SE ZIMNÍ OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE

Od 28. ledna do 2. února 2018 se v Pardubickém kraji koná Olympiáda dětí a mládeže. Tato olympiáda se vrací do Pardubického kraje po 15 letech. Letos náš kraj hostí zimní variantu Her. O medaile se bojuje v jedenácti sportovních soutěžích (alpské lyžování, běžecké lyžování, lední hokej, skicross, snowboarding, biatlon, krasobruslení, rychlobruslení, lyžařský orientační běh, taneční soutěž a šachy). Mladí olympionici, ze všech krajů celé republiky, jsou rozmístěni po městech Pardubického kraje, a to v Litomyšli, kde je také olympijský dům, České Třebové, Vysokém Mýtě, Chocni, Letohradu, Čenkovicích a na Dolní Moravě.

V rámci nabitého programu se v úterý 30. ledna, na zimním stadionu v České Třebové, hrála utkání v ledním hokeji.

V úterý večer se pak v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí konal slavnostní ceremoniál spojený s předáváním medailí a ocenění za již uskutečněné disciplíny. Mezi předávající nechyběl radní Pardubického kraje René Živný nebo starosta našeho města Petr Hájek. V doprovodném hudebním a tanečním programu vystoupili žáci Základní umělecké školy Jaroslava Kociana.

Olympiáda na řadě sportovišť v našem kraji pokračuje ještě do 1. února, kdy bude slavnostně zakončena na zimním stadionu v České Třebové.

Podrobné informace o Olympiáda dětí a mládeže naleznete na https://odm.olympic.cz/.

IMG8891
IMG8776
IMG8760
IMG8762
IMG8777
IMG8789
IMG8822
IMG8843
IMG8856
IMG8857