Přejít na obsah

V POPRÁČI ZAČALA ZAJÍMAVÁ VÝSTAVA

Vernisáž výstavy obrazů dvou autorů, původem ze Šumperka, se uskutečnila v pátek 16. března v klubu Popráč v Ústí nad Orlicí.

Svou tvorbu zde vystavuje Filip Nezbeda, který se vyučil truhlářem a právě toto řemeslo ho inspirovalo v jeho tvorbě. Své obrazy obléká, jak rád říka “Do Gala“ prostřednictvím originálních dřevěných rámů. Malbě a kresbě se věnuje od dětství, kdy objevil tužku a její barevnou rodinu. Jeho nápady uzrávají a kvetou a touha slouží jako motor tvorby volného stylu.

Druhým vystavujícím autorem je Jiří Macek, který vystudoval střední odborné učiliště v Olomouci, obor písmomalíř – aranžér. Prošel různá zaměstnání v různých městech, kde ve volném čase tvořil, aby zjistil, že umění je řemeslo, kterému se chce věnovat. V roce 2006 ve Vlastivědném muzeu v Olomouci, kde také pracoval, zahájil svoji první výstavu "TAJEMSTVÍ OBZORů". Pak měl ještě několik menších výstav na okrese a následovalo stěhování do Prahy, kde žil a tvořil 9 let poté se vrací zpět na Moravu, kde se svou ženou nachází domov a inspiraci pro další tvorbu.

Prodejní výstavu můžete v Popráči navštívit do 18. dubna.

IMG1279
IMG1249
IMG1256
IMG1227
IMG1233
IMG1246
IMG1235
IMG1265
IMG1228
IMG1230