Přejít na obsah

FESTIVAL JEDEN SVĚT SE BLÍŽÍ

Na festival Jeden svět, který se koná od soboty 7. dubna v Malé scéně, se mohou diváci již nyní naladit v obchodním centru Nová Louže v rámci programu nazvaného Jeden svět v Louži.

V dolním patře Nové Louže vzniknulo místo pro setkávání, kde budou návštěvníci moci „ochutnat“ jednotlivé ingredience Jednoho světa. V programu jsou filmové pecky předchozích ročníků, každý den pak uvedeme také několik filmů, které na festivalu navštěvují naše děti v rámci školních projekcí, to vše pod názvem „Vezmi mámu/tátu na film“.

Každý den se v programu několikrát objeví sekce s názvem Ústí nad Orlicí – Jak šel čas, která představí filmy tvořené fotografiemi našeho města, které shromáždil a uspořádal pan Zdeněk Hurych za pomoci dalších nadšenců nejen z komunity Zapomenuté Oustí.

V úterý 3. dubna byl také na Nové Louži představen charitativní rozměr Jednoho světa. Setkali se zde zástupce Nadačního fondu „S námi je tu lépe“ při Orlickoústecká nemocniceOrlickoústecké nemocnici Josef Hájek, starosta města Petr Hájek, zástupce obchodního družstva KONZUM Milan Hlavsa a pořadatele festivalu Petr Kulhavý a v duchu motta fondu S námi je tu lépe si popovídali o tom, co vše lze darovat a jak to dělat smysluplně a možná i efektivně.

Veškerý program na Nové Louži je přístupný do neděle 8. dubna za dobrovolné vstupné, které bude plně věnováno nadačnímu fondu S námi je tu lépe naší nemocnice.

Přesný program všech šesti dnů lze nalézt na www.spousti.cz a také na facebooku Jeden svět Ústí nad Orlicí.

IMG9840
IMG9845
IMG9823
IMG9821
IMG9853
IMG9852
IMG9833
IMG9884
IMG9835
IMG9838

news list