Přejít na obsah

FESTIVAL JEDEN SVĚT PODESÁTÉ V ÚSTÍ

Jubilejní desátý ročník oblíbeného filmového festivalu Jednoho světa byl v sobotu 7. dubna zahájen v Ústí nad Orlicí. Festivalový týden v Ústí nad Orlicí nabízí divákům přes dvacet českých i zahraničních filmů s různou tematikou, debaty se zajímavými hosty a bohatý doprovodný program, jehož součástí bude například divadlo či několik výstav. Závěrečným bonbónkem pak bude divadlo Sklep, které přijede se svou inscenací Besídka do Roškotova divadla ve čtvrtek 19. dubna.

Tématem již 20. ročníku Mezinárodního festivalu o lidských právech Jeden svět, který odstartoval začátkem března v Praze a následně navštíví 36 dalších měst po celé České republice, je aktualizace systému. Zatímco častou hlášku „nevypínejte zařízení, probíhá aktualizace“ dokážeme akceptovat a přístrojům požadovaný čas poskytneme, sami sobě často stejný „luxus“ dopřát nedokážeme. Proto by chtěl letošní festival nabídnout svým divákům prostor pro jejich vlastní „aktualizaci“.

Pomyslnou aktualizaci systému nabídl také výtvarný obor Základní školy Jaroslava Kociana v sobotu odpoledne, kdy na Mírovém náměstí připravil řadu zajímavých stanovišť pro děti. Ty si zde osvěžily a „aktualizovaly“ svou myšlenkovou síť, kterou na náměstí také vytvořily.

Kompletní program a další informace o Jednom světě v Ústí nad Orlicí naleznete na webu http://www.spousti.cz/program-js-2018/. Pro více informací o festivalu jako takovém pak lze nalézt na webu www.jedensvet.cz.

Jeden svět se v Ústí nad Orlicí koná ve dnech 7. - 14. dubna.

IMG97101
IMG97391
IMG97221
IMG97141
IMG9717
IMG9743
IMG9726
IMG97411
IMG97501
IMG97151

news list