Přejít na obsah

JUBILEJNÍ "KOCIÁNKA" ZNÁ LAUREÁTA

Jubilejní 60. ročník Kocianovy houslové soutěže, která se v našem městě konala o uplynulém týdnu, zná již vítěze všech čtyř kategorií.

Tradičně se v sobotu dopoledne, na radnici, konalo přijetí vítězů a zahraničních účastníků starostou města. Starosta Petr Hájek zde pozdravil všechny soutěžící a poděkoval všem organizátorům soutěže, porotě a patronu soutěže Pavlu Šporclovi.

Letošní soutěž byla výjimečná nejen složením odborné poroty, kterou tvořili bývalí laureáti a vítězové, ale také dětskou porotou, která byla ustanovena letos poprvé. Každá kategorie měla své dětské porotce, věkově odpovídající dané kategorii. Se všemi, většinou žáky našich škol, se setkal starosta Petr Hájek na společném obědě, při kterém se bavili o tom, jaká je úloha dětské poroty, jak ji zvládají a hodnotí.

Sobotní odpoledne patřilo v Roškotově divadle slavnostnímu vyhlašování vítězů soutěže spojenému se závěrečným koncertem. Na samotném začátku vystoupil dětský orchestr, který vznikl ze soutěžících v průběhu soutěže. Sólistou orchestru byl patron soutěže Pavel Šporcl.

Před samotným vyhlašováním vítězů jednotlivých kategorií zhodnotil krátce letošní soutěž předseda odborné porty Pavel Hula. Letos se naší „Kociánky“ účastnilo celkem 62 soutěžících z 18 zemí.

Na samotný závěr byl vyhlášen absolutní vítěz 60. ročníku Kocianovy houslové soutěže. Laureátem soutěže se stal vítěz 1. kategorie , 10ti letý Emrik Revermann z kanadského Toronta.

Více informací o soutěži naleznete ZDE: http://www.kocianovo-usti.com/

IMG3932
IMG3953
IMG3963
IMG3949
IMG3969
IMG3977
IMG3986
IMG3982
IMG3993
IMG3997

 

news list