Přejít na obsah

AQUAPARK BYL OTEVŘEN PO REKONSTRUKCI

V pátek 22. června byl, po celkové rekonstrukci, slavnostně otevřen aquapark v Ústí nad Orlicí. Za účasti zástupců našeho města, společnosti Tepvos, dodavatele a řady dalších hostů byla slavnostně přestřižena páska.

Rozsáhlá rekonstrukce aquaparku byla zahájena v září 2017 a spočívala v instalaci nerezových van. Důvodem realizace rekonstrukce byl havarijní stav keramických obkladů a značné ztráty vody unikající netěsnícím dnem. Nerezová konstrukce byla zvolena pro svou vyšší životnost než jiná řešení a minimalizuje také riziko úniků vody.

Při rekonstrukci došlo zejména k demolici částí bazénů, odkrytí a úpravě technologických rozvodů a instalaci nerezových van a brodítek ve všech bazénech. Součástí je také instalace nových atrakcí jednak ve velkém bazénu a zejména pak v dětské části.

Atrakce jsou hlavním lákadlem pro návštěvníky, kteří se mohou těšit na chrliče, trubková masážní lehátka, trubkovou lavici a perličku, lanový most s lekníny, šplhací síť s basketbalovým košem, vodní stěnu a dva houpací zálivy v hlavním rekreačním bazénu. V dětském bazénku mohou malí návštěvníci vyzkoušet fontánky, kyblíkový strom, vodní hřib, vodní děla a řadu dalších atrakcí. V původním stavu zůstala pouze věž s tobogánem a skluzavkou kamikadze. Bazén je vybavený podvodními reflektory, které umožní osvětlení při nočním koupání.

Celkové náklady rekonstrukce se vyšplhaly na 34 milionů Kč, které byly investovány společností Tepvos.

Provozní dobu, ceny vstupného a podrobné informace naleznete na www.bazenusti.cz.

DJI0046
IMG0432
IMG0448
IMG0468
IMG0480
IMG0488
DJI0039
IMG0408
IMG0410
IMG0412

 

news list