Přejít na obsah

OHLÉDNUTÍ ZA LETOŠNÍ 93. POUTÍ

Ohlédněte se s námi za letošní 93. Ústeckou staročeskou pouť, která se v Ústí nad Orlicí konala o uplynulém víkendu. Letošní pouť s podtitulem NÁVRAT K TRADICÍM pořádalo Město Ústí nad Orlicí společně s Klubcentrem.

V průběhu letošního roku si naše město celou řadou akcí připomíná 100. výroční vzniku samostatného Československa. Letošní Ústecká staročeská pouť byla jednou z těchto akcí a svou novou podobou návratu k tradicím byla důstojnou součástí těchto oslav. U příležitosti letošní Staročeské pouti byly vydány i Poutavé pouťové noviny, ve kterých se čtenáři dozvěděli spoustu zajímavých informací o historii ústecké pouti a které jsou doplněné dobovou fotogalerií.

Prologem letošní pouti byl koncert v rámci Festivalu pro tebe, který se konal v pátek 17. srpna na farní zahradě ústeckého děkanství.

Hlavní část pouti pak byla připravena na sobotu 18. srpna. V nabídce byl pestrý celodenní program - pouťové atrakce na náměstí, šermířská vystoupení, divadlo pro děti, koncert. Nevšední byl také program v zahradě Henychovy vily zaměřený na dětské dobové hry.

Během celého dne se na Mírovém náměstí vystřídalo mnoho návštěvníků, kteří převážně kladně hodnotili letošní obměněný model pouti.

Sobotní program byl završen večerním netradičním divadelním představením Prodané nevěsty v podání SDO Aloise Jiráska z Úpice. Na samotný závěr večera předvedla ohňovou show skupina historického šermu HONORATA.

V neděli 19. srpna se v kostele Nanebevzetí panny Marie konala Poutní mše svatá a odpoledne ve farní zahradě ústeckého děkanství hrálo pro děti divadelní představení Staré pohádky české.

IMG4559
IMG4562
IMG4583
IMG4564
IMG4599
IMG4615
IMG4624
IMG4632
IMG4647
IMG4651