Přejít na obsah

DEN ORLICKOÚSTECKÉ NEMOCNICE POČTVRTÉ

Prohlídka babyboxu, porodních sálů, ARO nebo vyšetření cholesterolu a měření tlaku, to vše a mnohem více bylo součástí pestrého programu Dne nemocnice, který pro děti i dospělé připravila na 19. září Orlickoústecká nemocnice. Po celý den si mohli návštěvníci nechat zjistit svůj aktuální zdravotní stav, podívat se do běžně nepřístupných míst a na děti čekali průvodci v podobě pohádkových postav. 

Oficiálního zahájení se ujali zástupci Pardubického kraje, Nemocnice Pardubického kraje, starosta města Petr Hájek a místostarosta Matouš Pořický.

Jedním ze záměrů již tradiční akce je informovat veřejnost o prevenci onemocnění, a proto bylo možné se na místě podrobit bezplatně některým vyšetřením. Dále bylo možné si nechat zjistit krevní skupinu a otestovat se na virus HIV.

Svoji činnost zde představila Dobrovolnická služba Nemocnice Pardubického kraje a Vyšší odborná škola a střední zdravotnická a sociální škola Ústí nad Orlicí. Na stánku bylo možné zakoupit výrobky vytvořené v chráněné dílně CEDR, a podpořit tak její provoz. 

IMG99611
IMG98661
IMG9814
IMG9838
IMG98401
IMG9847
IMG9855
IMG98751
IMG98811
IMG9894