Přejít na obsah

HEJTMAN NAVŠTÍVIL NAŠE MĚSTO

Pracovní návštěva hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického v našem městě se uskutečnila ve středu 3. října. Hejtman se na radnici sešel se starostou Petrem Hájek a společně projednávali především stav příprav výstavby centrálního urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, záležitosti krajských investic do dopravní infrastruktury nebo rozvoj území bývalé Perly, kde kraj plánuje vybudovat ateliéry uměleckoprůmyslové školy.

Jednou z krajských priorit v oblasti zdravotnictví patří vybudování centrálního urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici.

Jedním ze stěžejních rozvojových projektů našeho města v následujícím období je rozvoj areálu bývalé Perly, která byla v průběhu letošního roku zbourána, což byl nezbytný předpoklad pro zvelebení této velmi zajímavé městské lokality. V současné době plánuje město vybudovat v areálu objekt domu dětí a mládeže, avšak s dalšími kroky se bude čekat na ustanovení nového zastupitelstva. 

Mezi významné akce, které se na území města konají, patří jednoznačně Ústecká 21. V roce 2016 byl závod obnoven po čtyřleté přestávce. Obnovení tradice umožnila oprava silnice na Andrlův chlum, která je místní komunikací v majetku města. Nyní kraj s městem budou jednat o další obnově jednoho z úseků. Druhou možnou investicí je obnova povrchu Cihlářské ulice, která je v majetku kraje.

Podrobné informace o projednávaných bodech naleznete na webu Pardubického kraje ZDE:

https://www.pardubickykraj.cz/aktuality/98334/centralni-prijem-investice-v-byvale-perle-a-opravene-silnice-pripravuje-kraj-v-usti-nad-orlici

IMG35481
IMG3557
IMG0686
IMG0688
IMG3551
DJI0093
IMG3556
DJI0088
DJI0103
IMG35551

news list