Přejít na obsah

GYMNÁZIUM OTEVÍRÁ NOVÉ PROSTORY

V pátek 30. listopadu v pravé poledne byla na gymnáziu v Ústí nad Orlicí slavnostně prezentována dokončená stavba "Vybudování biologické laboratoře a vybavení laboratoří přírodovědných předmětů". Prezentace se uskutečnila v rámci dní otevřených dveří a zúčastnili se jí zástupci Pardubického kraje, dodavatele stavby, města a místních škol.

V rámci projektu za přibližně 18 milionů korun, z nichž 4 miliony byly z rozpočtu kraje a 14 milionů z prostředků EU, byla v půdních prostorách postavena a plně vybavena laboratoř pro výuku biologie. Součástí bylo také zajištění bezbariérovosti spočívající ve výstavbě nového vstupu do budovy a výtahu. Rovněž byla upravena sociální zařízení pro žáky. Vyměněna byla také celá páteřní síť elektroinstalace včetně hlavního rozvaděče, v některých učebnách vyměněno osvětlení, opraveny podlahy a výmalba. Součástí projektu byla také nová strukturovaná kabeláž po celé budově gymnázia.

Škola dostala příležitost výrazně modernizovat a doplnit potřeby pro výuku přírodovědných předmětů a informatiky, od didaktických výukových modelů přes laboratorní měřící techniku až po programovatelné robotické stavebnice, počítačové vybavení a 3D tiskárnu.

Celou budovu máte možnost navštívit hned zítra v sobotu 1. prosince od 9 do 14 hodin. 

IMG81321
IMG8009
IMG7998
IMG8001
IMG8007
IMG8024
IMG8036
IMG8039
IMG8045
IMG8048

news list