Přejít na obsah

NOVOROČNÍ MUZEJNÍ KAFE S MANŽELY KOZÁKOVÝMI

16. leden přinesl první letošní akci v Městském muzeu v Ústí nad Orlicí. Tradiční Muzejní kafe bylo tentokrát věnováno besedě s Danu a Alexandrem Kozákovými. Dana Kozáková vlastní v Ústí nad Orlicí ateliér, kde navrhuje a tvoří oděvy a její manžel Alexandr je filmový výtvarník a scénograf.

Návštěvníci besedy tak měli možnost nahlédnout do dvou světů manželů Kozákových. Dana Kozáková tvoří oblečení již více než patnáct let a za tu dobu si její nevšední práce získala řadu příznivců. V muzeu představila svou tvorbu, promluví o tom, co ji inspiruje, i o tom, jak se dívá na oblékání žen v současnosti.

Alexandr Kozák pracuje ve filmové branži a do portfolia snímků, na kterých se podílel, patří třeba pohádka Řachanda, dále jedno z posledních děl režiséra Juraje Herze T.M.A., anebo oceňovaný film Já, Olga Hepnarová. Film, ve kterém diváci z České republiky i zahraničí mohli vidět interiéry i exteriéry našeho města. Podílel se také na stavbách dekorací velkých filmů jako například Liga výjimečných gentlemanů nebo Johanka z Arku.

Zajímavou besedu si v Hernychově vile nenechalo ujít na 8 desítek diváků.

IMG1267
IMG1256
IMG1251
IMG1246
IMG1244
IMG1284
IMG1250
IMG1247
IMG1254
IMG1298

 

news list