Přejít na obsah

HEJTMAN JEDNAL S VEDENÍM MĚSTA

V pátek 18. ledna se na radnici v Ústí nad Orlicí uskutečnilo pracovní setkání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického s vedením našeho města.

Mezi projednávanými tématy byly komunikace ve městě, které patří Pardubickému kraji, spolupráce kraje na rozvoji areálu bývalé Perly v centru města nebo problematika přemístění České pošty zpět do centra města.

Hejtman informoval o plánované opravě komunikace na ulici Cihlářské. Na tuto opravu se připravuje projektová dokumentace. Pokud se bude jednat o jednodušší opravu formou vyfrézování a položení nového povrchu, mohla by být realizována ještě v letošním roce. V případě složitější opravy by se práce posunuly na rok 2020.

Dále je plánována oprava silničního mostu přes Třebovku v ulici Lázeňské. Most je ve špatném technickém stavu. Na opravu se zpracovává projektová dokumentace a úsek bude, po dobu opravy, provizorně přemostěn.

V rámci spolupráce na rozvoji areálu bývalé Perly plánuje Pardubický kraj využit ke stavbě budovy ateliérů Střední školy uměleckoprůmyslové evropské dotační tituly, které by měly být vyhlášeny v letech 2020 – 2021.

Obě strany diskutovaly také o problematice přemístění České pošty zpět do centra města. Hejtman Netolický nabídl pomoc při jednání s Českou poštou, které by se mělo uskutečnit v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Na setkání zazněla také informace o stavu a přípravě stavby Urgentního příjmu v areálu Orlickoústecká nemocnice. Z radnice hejtman zamířil do sportovní haly Střední školy uměleckoprůmyslové, kde kraj plánuje opravu podlahy této haly.

IMG1344
IMG1347
IMG1352
IMG1353
IMG1359
IMG1351