Přejít na obsah

VYHLÁŠENI JUBILEJNÍ SPORTOVCI ROKU 2018

V pondělí 21. ledna se uskutečnilo jubilejní 50. slavnostní vyhlášení ankety NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVEC okresu Ústí nad Orlicí a to za rok 2018.

Tradičně byly za účasti zástupců města a obcí celého regionu, sportovců, sponzorů a dalších hostů vyhlašovány kategorie od kolektivů z vesnických tělovýchovných jednot přes kolektivy mládeže, žactva a dospělých až po jednotlivce v dospělých a veteránech a další.

Mezi oceněnými domácími sportovci nechyběli fotbalisté z TJ JISKRY, kteří hrají 2. rokem Českou fotbalovou ligu (3.nejvyšší soutěž v ČR), v premiérové sezóna skončili na 11. místě, po podzimní části jsou na výborném 7. místě z 18 mužstev. Mužstvo je složeno převážně z vlastních odchovanců a hráčů z našeho regionu, trenérem je Vladimír Chudý.

Do síně sportovní slávy byl uveden Jaroslav HANĚL, za Jiskru Ústí nad Orlicí, dlouholetý funkcionář v TJ a oddílech, rozhodčí atletiky a značkař KČT v Ústí nad Orlicí a dále Jarmila HEJTMANSKÁ za Jiskru Králíky, cvičitelka ASPV. Celý život byla cvičitelkou dětí, dorostenek a žen, zúčastňovala se všech spartakiád od roku 1955 a všech obnovených sletů, v současné době vede oddíl seniorek v Králíkách.

V kategorii Handicapovaní sportovci si ocenění odnesl Jan HOLUB za Sportovní oddíl UNO při Speciální ZŠ,MŠ a PŠ Ústí nad Orlicí, oddíl plavání, který je Mistrem republiky na 50 m volným způsobem, 50 m znak, 2. místo na 50 m prsa na MČR pro handicapované plavce, umístění v první desítce na mezinárodních závodech v ČR.

V kategorii trenérů a cvičitelů pak byli oceněni domácí trenér fotbalu A mužstva Jiskra Ústí nad Orlicí Vladimír CHUDÝ, který je členem oddílu je od roku 1983, hrál za všechny věkové kategorie v Ústí, po skončení aktivní kariéry se naplno věnuje trenérské činnosti, od roku 2014 je v pozici trenéra A mužstva, od té doby dovedl tým k postupu z divize do soutěže ČFL (2016/2017), v první sezóně v ČFL s mužstvem uhájili ČFL a po podzimu sezóny 2018/2019 jsou na 7. místě.

A dále Jan VENCL, trenér a rozhodčí atletiky Jiskry Ústí nad Orlicí. Mezi jeho svěřenci byli a jsou úspěšní atleti, reprezentanti, medailisté z MS a ME, MČR, držitelé národních i krajských rekordů (Robert Krupička, Miroslav Vítek, Vojtěch Mlynář, Patrik Vebr, Vojtěch Vondra, Eliška a Tereza Kalousovy, Radim Vetchý a mnoho dalších).

V hlavní kategorii DOSPĚLÝCH se na prvním místě opět umístil domácí Robert Krupička za TJ JISKRA Ústí nad Orlicí za 2.místo na MS v horském maratonu v jednotlivcích a 1.místo na MS v družstvech, 11. místo na MS ve skyrunningu ve Skotsku a 5. místo na MČR v běhu na lyžích na 50 km volně. Trenérem Roberta Krupičky je Jan Vencl.

Mezi předávajícími nechyběl také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a místostarostové našeho města Jiří Preclík a Pavel Svatoš.

Program slavnostního podvečera byl doplněn o vystoupení tanečníků souboru C-DANCE, akrobatické a hudební vystoupení.

IMG1431
IMG1429
IMG1434
IMG1444
IMG1461
IMG1467
IMG1468
IMG1489
IMG1497
IMG1500