Přejít na obsah

4. ROČNÍK PŘEHLÍDKY STROJÍRENSKÝCH FIREM

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje ve spolupráci s Úřadem práce a Pardubickým krajem uspořádala ve čtvrtek 24. ledna již čtvrtý ročník Přehlídky strojírenských firem. Několik desítek firem středních škol a učilišť z širokého okolí prezentovalo své služby a zaměření žákům škol, rodičům i široké veřejnosti. V Kulturním domě v Ústí nad Orlicí měl své stánky například MOLDEX-METRIC, RIETER CZ, FPOS, KORADO, AUTONEUM CZ, BRAVO a řada dalších firem z Ústí nad Orlicí a širokého okolí. Mezi školami z Letohradu, Králík, Vysokého Mýta, Žamberka nebo České Třebové byly tradičně také místní Střední škola uměleckoprůmyslová a Střední škola automobilní.

K vidění byla řada moderních technologií používaných při dnešní výrobě. Nechyběly ukázky 3D tisku, využití virtuální reality nebo programování strojů.

Návštěvníci na přehlídce mohli získat podrobné informace o možnostech uplatnění technických oborů na trhu práce. Kromě toho byly také poskytovány informace o rekvalifikačních kurzech a celoživotním vzdělávání. 

IMG1924
IMG1879
IMG1882
IMG1885
IMG1888
IMG1898
IMG1900
IMG1902
IMG1916
IMG1923