Přejít na obsah

JELO SE 57. SKIINTERKRITERIUM

Ve dnech 24. – 26. ledna se v Říčkách v Orlických horách konal 57. ročník Skiinterkriteria, mezinárodních lyžařských závodů žákovských kategorií ve slalomu a obřím slalomu. Závodů se účastnila družstva ze 16 zemí se 200 závodníky.

Ve Skicentru v Říčkách se v pátek jel obří slalom a v sobotu slalom.

Celkové vítězství pro nejlepší národ obhájila z loňského roku slovenská výprava. Slováci tentokrát zvítězili před ostatními výpravami s obrovským náskokem. Dohromady posbírali 261 bodů, druzí byli Češi s výsledkem 130 bodů a třetí místo nakonec obsadili Poláci, kteří měli na kontě 117 bodů.

Celkové vítězství Slováci podtrhli také ziskem nejvyššího ocenění pro absolutní vítězku. Tou se stala Rebeka Jančová. Absolutním vítězem se stal Ivan Mizintsev z Ruska.

Letošní ročník proběhl podle všech pravidel a technický delegát společně s jury závodu vyhodnotili obě dvě disciplíny jako absolutně v souladu s předpisy FIS. Organizátoři ze SKIKLUBU Ústí nad Orlicí se vždy snaží, aby úroveň závodu byla co nejvyšší a největší důraz je kladen na bezpečnost závodníků. Ač se to úplně nezdá, podmínky pro závod samotný nebyly úplně ideální, napadl čerstvý sníh, ale technici si s tím dokázali poradit

Zúčastněné země: Velká Británie, Nizozemsko, Austrálie, Nový Zéland, Kazachstán, Chorvatsko, Rusko, Slovinska, Ukrajina, Estonsko, Bělorusko, Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko

Podrobné informace a výsledky naleznete na https://www.skiinterkriterium.cz/.

IMG1977
IMG1965
IMG1983
IMG1996
IMG2169
IMG2172
IMG2194
IMG2230
IMG2255
IMG2349

 

news list