Přejít na obsah

NEMOCNICE PŘEDSTAVILA NOVÉ PROJEKTY NADAČNÍHO FONDU

Ve čtvrtek 28. února se v Orlickoústecké nemocnici, a.s. konalo setkání starostů měst, obcí a významných firem našeho regionu se zástupci nemocnice a Nadačního fondu S námi je tu lépe!.

V rámci setkání byl zhodnocen úspěšně ukončený projekt nadačního fondu „Efektivní rehabilitace hrou pro děti i dospělé“ v rámci kterého byla pořízena stabilometrická plošina za téměř 1,3 milionu korun pro rehabilitační oddělení nemocnice.

Dále byly představeny dva nové projekty na následující období. Konkrétně „Efektivní léčba cévních uzávěrů“ a „Učíme rodiče křísit“. V rámci prvního projektu je v plánu pořídit nový cévní katetr na léčbu cévních uzávěrů s vnitřní ocelovou rotující spirálou, odbourávající krevní sraženiny. Druhý projekt plánuje nákup čtyř nových modelů kojence na nácvik kardiopulmonální resuscitace. Modely jsou používány v rámci předporodních kurzů pro rodiče, kteří se díky nim učí, jak oživit miminko.

Oba projekty předpokládají náklady ve výši 1,1 milionu korun.

Za 6 let historie Nadačního fondu S námi je tu lépe! věnovali sponzoři na 5 projektů více jak 8 milionů korun.

Město Ústí nad Orlicí každoročně nadačnímu fondu přispívá částkou 200 tisíc korun.

Nadační fond podporuje projekty vedoucí ke zvýšení kvality léčebných postupů, k zavádění bezpečné techniky do každodenní péče a ke zlepšení prostředí pro pacienty v Orlickoústecké nemocnici.

Finanční prostředky jsou získávány od sponzorů, kteří chtějí podporovat Orlickoústeckou nemocnici, aby sloužila občanům z Ústí nad Orlicí a blízkých obcí a nabízela nejnovější diagnostické a léčebné postupy. Přispět do nadačního fondu může kdokoliv. Pravidelně i jednorázově jej podporuje řada jednotlivců, firem i měst a obcí z okolí Ústí nad Orlicí i Pardubický kraj.

Více o Nadačním fondu S námi je tu lépe! naleznete ZDE: https://www.snamijetulepe.cz/motto-fondu

IMG5811
IMG5715
IMG5729
IMG5702
IMG5724
IMG5740
IMG5706
IMG5745
IMG5750
IMG5755

 

news list