Přejít na obsah

NOVÁ HIV PORADNA PRO ORLICKOÚSTECKO

Pro oblast Orlickoústecka v Pardubickém kraji otevřela Česká společnost AIDS pomoc nový HIV checkpoint (HIV poradnu) v Ústí nad Orlicí. Otevření checkpointu umožnila spolupráce s Orlickoústeckou nemocnicí, v jejímž areálu bude pracoviště testovat prioritně na HIV, ale i na další infekce jako je syfilis nebo žloutenka B a C. Anonymní testování probíhá pravidelně každý pracovní čtvrtek od 15 do 18 hodin. Testovací místo (checkpoint) najdete v Orlickoústecké nemocnici v pavilonu C (Neurologie - chirurgická ambulance) na adrese: Čs. armády 1076, Ústí nad Orlicí.

Testování probíhá zdarma, anonymně a jeho součástí bude před-testové a po-testové poradenství. V první řadě bude testováno HIV, ale je možné se nechat otestovat i na další infekce, konkrétně na syfilis a žloutenku B a C. Testování probíhá na základě reálných rizik. Ta jsou zjišťována během před-testového pohovoru, který vyhodnocuje on-line systém PIST. Před-testový dotazník vyplní zájemce o test společně s poradcem, nebo si ho může předem připravit doma. Najde ho na adrese www.hiv-testovani.cz/chcitest.

Ústí nad Orlicí je po Praze, Ostravě, Olomouci, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Teplicích již sedmým městem v republice, kde Česká společnost AIDS pomoc provozuje bezplatnou anonymní poradnu s HIV testováním. Ústí nad Orlicí je také nově i nejmenším městem, kde HIV checkpoint funguje. Jeho spádovou oblastí jsou také města Česká Třebová, Lanškroun, Choceň, Vysoké Mýto, Litomyšl a Svitavy.

Další informace naleznete na Facebooku, webových stránkách www.hiv-prevence.cz a nebo na bezplatné telefonní lince 800 800 980.

IMG8290
IMG82951
IMG82981
IMG83001
IMG8306
IMG83091
IMG8315
IMG8313
IMG8318

news list