Přejít na obsah

MUZEUM OTEVÍRÁ NOVÉ VÝSTAVY NA LÉTO

Na letní měsíce připravilo Městské muzeum v Ústí nad Orlicí dvě nové výstavy. První z nich nese název 200 let poštovní schránky a nikoho tedy nepřekvapí, že ji muzejníci přivezli z Poštovního muzea v Praze. Druhá výstava navazuje na loňskou výstavu o secesním bydlení a jmenuje Secesní odívání.  

Na vernisáž, která se konala ve čtvrtek 20. června, přijeli zástupci Poštovního muzea v Praze, aby viděli, jak jejich výstava vypadá v jiném prostředí. Ústí nad Orlicí je totiž teprve druhým místem, kde je možné výstavu shlédnout. V přízemí Hernychovy vily se projdete kolem více než dvaceti historických poštovních schránek, mezi kterými nechybí i 200 let staré unikáty. Schránky doplňují nejen texty o historii poštovní služby na našem území, ale i další předměty ze světa dopisů, razítek a známek.  

Návštěva druhé výstavy vás vrátí do období přelomu 19. a 20. století a prozradí vám, jaká móda se v této době nosila. Všichni zájemci o dějiny textilu si jistě přijdou na své. Pokochají se pánským i dámským oblečením a uvidí i doplňky v podobě deštníků, slunečníků a klobouků. Některé z vystavených kousků si návštěvníci a především návštěvnice mohou dokonce sami vyzkoušet. 

K oběma výstavám muzejníci připravili doprovodný program pro děti, takže je návštěva muzea vhodná pro celou rodinu. Výstavy potrvají až do 22. září 2019 a vy tak máte celé léto na to, abyste je v Hernychově vile navštívili. Určitě nebudete litovat.

IMG8620
IMG8575
IMG8561
IMG8577
IMG8563
IMG8565
IMG8580
IMG8582
IMG8583
IMG8588

news list