Přejít na obsah

PŘEDALI ŠEK NADAČNÍMU FONDU ORLICKOÚSTECKÉ NEMOCNICE

Ve středu 17. července se v Orlickoústecké nemocnici uskutečnilo slavnostní předání symbolického šeku na podporu Nadačního fondu S námi je tu lépe!

Zástupci nadačního fondu převzali šek v hodnotě 200 tisíc korun od starosty našeho města Petra Hájka a druhý šek ve stejné výši z rukou starostky České Třebové Magdalény Peterkové.

Ústí nad Orlicí je od samotného založení fondu v roce 2013 výrazným partnerem a podporovatelem této aktivity, která podporuje projekty vedoucí ke zvýšení kvality léčebných postupů, k zavádění bezpečné techniky do každodenní péče a ke zlepšení prostředí pro pacienty v Orlickoústecké nemocnici.

Za 6 let historie Nadačního fondu S námi je tu lépe! věnovali sponzoři na 5 projektů více jak 8 milionů korun.

Aktuálně jsou v běhu dva projekty. Konkrétně „Efektivní léčba cévních uzávěrů“ a „Učíme rodiče křísit“. V rámci prvního projektu je v plánu pořídit nový cévní katetr na léčbu cévních uzávěrů s vnitřní ocelovou rotující spirálou, odbourávající krevní sraženiny. Druhý projekt plánuje nákup čtyř nových modelů kojence na nácvik kardiopulmonální resuscitace. Modely jsou používány v rámci předporodních kurzů pro rodiče, kteří se díky nim učí, jak oživit miminko.

Oba projekty předpokládají náklady ve výši 1,1 milionu korun.

Finanční prostředky jsou získávány od sponzorů, kteří chtějí podporovat Orlickoústeckou nemocnici, aby sloužila občanům z Ústí nad Orlicí a blízkých obcí a nabízela nejnovější diagnostické a léčebné postupy. Přispět do nadačního fondu může kdokoliv. Pravidelně i jednorázově jej podporuje řada jednotlivců, firem i měst a obcí z okolí Ústí nad Orlicí i Pardubický kraj.

Více o Nadačním fondu S námi je tu lépe! naleznete ZDE: https://www.snamijetulepe.cz/

IMG9383
IMG9356
IMG9359
IMG9366
IMG9369
IMG9371
IMG9379
IMG9376
IMG9381
IMG9385