Přejít na obsah

PO TŘIATŘICÁTÉ JELI REGIONEM ORLICKA

Ve dnech 2. - 4. srpna se jel 33. ročník jednoho z nejprestižnějších juniorských etapových závodů v Evropě „REGIONEM ORLICKA“ - Český pohár juniorů v silniční cyklistice s mezinárodní účastní.

Závod byl tradičně rozdělen do 4 etap, z toho první se jela v pátek 2. srpna a měřila 77 km. Druhá etapa, časovka, měřila 10 km a třetí, silniční závod, dlouhý 90 km. Obě etapy se jely v sobotu 3. srpna. Poslední čtvrtá etapa, která se jela v neděli 4. srpna a stejně jako každý vedla také přes Ústí nad Orlicí a okolní obce a měřila 95 km. Všechny etapy měly start i cíl v Lanškrouně a pořádal je SKP DUHA Lanškroun. Letošního ročníku závodů se účastnilo 111 závodníků z 8 zemí.

Prvních 7 míst obsadili němečtí závodníci z týmu STEVENS JUNIORENTEAM THÜRINGEN v čele s celkovým vítězem, kterým se stal Tim Oelke.

Za dobu existence prošla závodem řada českých jezdců a reprezentantů, ale i velice kvalitní cyklisté ze zahraničí. Mezi vítěze lze zařadit například Pavla Padrnose, Zdeňka Mlynáře, Martina Mareše, Leopolda Königa, Lubomíra Petruše, Josefa Hoška, Josefa Černého, Daniela Turka, Rakušany Petera Lutenbergera, Petera Wrolicha, Slováka Petera Sagana a další.

Více informací a výsledky naleznete na webu http://www.skpduha.cz/.

IMG9934
IMG9971
IMG9982
IMG9997
IMG0008
IMG0025
IMG0040
IMG0057

news list