Přejít na obsah

ATLETICKÝ MÍTINK RIETER 2019 SE BLÍŽÍ

Ve dnech od 16. do 18. srpna 2019 se v Ústí nad Orlicí uskuteční první ročník sportovně-společenské akce s pracovním názvem Ústecký Rieter víkend.

Jeho hlavní součástí bude v sobotu 17. srpna atletický mítink RIETER, na kterém by měli startovat atleti z celé České republiky.

První ročník atletického mítinku RIETER, který se uskuteční v sobotu 17. Srpna v Ústí nad Orlicí, by měl mít skvělou úroveň. Největší hvězdou mítinku bude dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Bára Špotáková!!

„Její manažer potvrdil, že překonala zdravotní trable a přijede k nám závodit. Pochopitelně mám velkou radost. Na mítinku bude startovat nejen dvojnásobná olympijská vítězka, ale také trojnásobná stryně světa, mistryně Evropy a třináctinásobná česká šampionka,“ připomíná manažer mítinku Vladimír Vaněk. Dodejme, že Špotáková je držitelkou světového rekordu (72,48 m).

Další hvězdou RIETER mítinku bude překážkářka Zuzana Hejnová. Ta na trati 400 metrů překážek vybojovala olympijský bronz, stala se dvakrát mistryní světa, na evropském šampionátu získala bronz a za halových mistrovství Evropy má ve své sbírce dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Osobní rekord Hejnové má hodnotu 52,83. Sobotní mítink ozdobí svojí účastí také trojnásobný mistr světa v hale v běhu na 400 metrů Pavel Maslák, který vybojoval další medaile na halových šampionátech venku (zlato a stříbro) i v hale (třikrát zato a třikrát bronz). Maslák je držitelem českých rekordů na tratích 300 (31,80) a 400 metrů (44,79), v Ústí nad Orlicí poběží netradiční třístovku. V koulařském sektoru se fanoušků atletiky představí Tomáš Staněk, který na halových světových a evropských šampionátech vybojoval celkem tři bronzové medaile. Osobní rekordy Staňka: 22,01 (venku) a 22,17 (hala).

Soutěže oštěpařů a oštěpařek by měly na RIETER mítinku patřit k tomu nejlepšímu. S Bárou Špotákovou bude bojovat o prvenství Nikola Ogrodníková, stříbrná medailistka z mistrovství Evropy, závodnice s osobním rekordem 67,40 m.

Mezi muži nemá v sobotu chybět její životní partner, Vítězslav Veselý. Ten má doma zlato z mistrovství světa, bronzovou olympijskou medaili, jednu zlatou a dvě stříbrné medaile z evropských šampionátů. Osobní rekord Veselého: 88,34 m. S vysokými ambicemi přijede do Ústí nad Orlicí také oštěpař Petr Frydrych, bronzový medailista z mistrovství světa s osobním rekordem 88,32 m.

Na mítinku, který bude zahájen v 15.45 hodin, budou startovat atleti z Česka, Uzbekistánu, Indie, Ukrajiny a Slovenska.

Téměř pětadvacet let se hrály v Ústí nad Orlicí kvalitní české a mezinárodní tenisové turnaje, na kterých startovali hráči a hráčky, kteří to o pár let později dotáhli do světové špičky. V loňském roce tradice skončila. Tenis nyní střídá v Ústí nad Orlicí královna sportu, ATLETIKA. Byl to Vladimír Vaněk, v minulosti úspěšný atlet, kdo přišel s novým nápadem. Uspořádat sportovně-společenskou akci s pracovním názvem Ústecký víkend s firmou Rieter. Hlavní akcí prázdninového víkendu bude 17. srpna atletický mítink RIETER, na kterém budou startovat závodníci z celé České republiky. O den později završí program atraktivní fotbalové utkání XI. RIETER s týmem bývalých fotbalistů Slavie Praha!

Na mítinku RIETER budou startovat nejen současné hvězdy české atletiky, ale také závodníci, kteří budou zářit v nejbližších letech.

Účast potvrdila řada předních českých atletů a atletek. Například čtvrtkař Pavel Maslák, který poběží závod na 300 metrů. Start potvrdila také Zuzana Hejnová, ta poběží závod na 300 metrů překážek. Fanoušků atletiky se dále představí výborný koulař Tomáš Staněk nebo oštěpařka Nikola Ogrodníková.

Disciplíny: Muži: 100 m, 200, 300 m, 800 m, 1 500, skok daleký, vrh koulí, hod oštěpem. Ženy: 100 m, 100 m př., 400 m, 800 m, 1 500 m, skok daleký, skok do výšky, hod oštěpem.

Součástí programu budou dětské závody v běhu na 60 metrů.

Ústecký Rieter víkend bude pokračovat v neděli 18. srpna, kdy se uskuteční atraktivní fotbalový zápas pro širokou veřejnost, sponzory, obchodní partnery a zaměstnance společnosti Rieter CZ. Od 16 hodin změří síly XI. Rieter  a stará garda SK Slavia Praha.

Titulárním sponzorem akce je společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí. K významným partnerům pořádající agentury Vaněk Agency patří Město Ústí nad Orlicí a Pardubický kraj, spolupořadatelem mítinku je atletický oddíl TJ Jiskra.

Podrobné informace naleznete na webu https://www.rieter-atletika.cz/.

 

atletika rieter fotbal rieter
news list