Přejít na obsah

DNE REGIONU SE ÚČASTNILO PŘES 60 CYKLISTŮ

Svazek obcí Orlicko – Třebovsko připravil pro všechny příznivce, přátele a cyklisty v pátek 6. září každoroční cyklistický výlet regionem. Letos se startovalo v Českých Libchavách a končilo se v obci Rybník.

Z Českých Libchavy se cyklisté vydali do Ústí nad Orlicí, kde je v novém parku u kostela přivítal starosta Petr Hájek, který více jak 6 desítek účastníků akce seznámil s historií, revitalizací a významným oceněním parku a kaple zasvěcené sv. Janu Pavlu II. Revitalizace centra městské památkové zóny byla dokončena společným úsilím Města Ústí nad Orlicí a ústeckým děkanstvím za přispění Ministerstva kultury a Pardubického kraje a díky velké obětavosti občanů města a přispění dalších sponzorů a dárců. 

Cyklojízda starostů členských obcí a veřejnosti pokračovala po cyklostezce do Semanína, kde se účastníci seznámili s nově restaurovanými kulturními památkami, a přes Třebovici zamířili do Rybníka. Zde byla cyklojízda ukončena v areálu na Srnově. V cíli byl pro účastníky připraven program s ukázkami výcviku psů, vystoupením kapely Ponny Expres a občerstvením.

IMG3911
IMG3916
IMG39381
IMG3929
IMG39561
IMG3958
IMG39691
IMG3964
IMG3978
IMG3987

news list