Přejít na obsah

NEMOCNICE OSLAVILA 80. VÝROČÍ

Orlickoústecká nemocnice slaví v letošním roce 80. výročí svého otevření. Společnost Nemocnice Pardubického kraje tak při této příležitosti uspořádala ve svém nemocničním areálu v Ústí nad Orlicí tematickou akci s názvem Nemocnice známá neznámá.

Orlickoústecká nemocnice se každoročně otevírá pro veřejnost během pravidelné akce Den nemocnice. Pro oslavy výročí byl pro návštěvníky připraven trochu odlišný program. Průvodci provedli zájemce po skupinkách během hodinových prohlídek vybranými odděleními, která si návštěvníci moci prohlédnout, a dozvěděli se, jak zde probíhá současná péče o pacienty.

Prohlídky nemocnice byly naplánovány na 3. října, protože přesně v tento den roku 1939 byla nemocnice oficiálně zkolaudována.

Výročí nemocnice připomenula také panelová výstava nesoucí stejný název „Nemocnice známá neznámá“, zájemci mají možnost se seznámit s historickými záznamy, fotografiemi a informacemi o vývoji nemocnice a lékařské a ošetřovatelské péče. Tyto informační panely budou trvale instalovány ve veřejných prostorách Orlickoústecké nemocnice.

Další částí oslav byl, v Roškotově divadle, slavnostní večer, kterého se účastnili jak zaměstnanci nemocnice tak vedení Pardubického kraje, našeho města a další hosté. Večer byl opět věnován historii nemocnice a vzpomínání pamětníků.

IMG84201
IMG8418
IMG8354
IMG8355
IMG8375
IMG8366
IMG8391
IMG8395
IMG8397
IMG8400

news list