Přejít na obsah

KONÁ SE KRAJSKÉ KRIZOVÉ CVIČENÍ „ŠTÁB 2019“

Ve dnech 22. – 24. října se na vybraných úřadech v Pardubickém kraji koná cvičení orgánů krizového řízení „ŠTÁB 2019“.

Tématem cvičení je reakce na živelní pohromu - rozsáhlou povodeň, která svými dopady zasáhne území celého Pardubického kraje a při níž je nezbytné hejtmanem vyhlásit stav nebezpečí a nařídit adekvátní krizová opatření. K řešení situace bude nutné aktivovat krizové štáby všech úrovní, tj. obcí, obcí s rozšířenou působností, kraje, základních složek integrovaného záchranného systému a součinnostních orgánů a organizací v rámci Pardubického kraje.

Hlavním cílem cvičení „ŠTÁB 2019“ je ověření fungování systému krizového řízení v Pardubickém kraji, vzájemného předávání informací a metodické a metodologické prověření praktického zpracování nezbytných řídících a informačních dokumentů.

Konkrétně se do cvičení zapojil Pardubický kraj a obce s rozšířenou působností Česká Třebová, Hlinsko, Holice, Chrudim, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Pardubice, Polička, Přelouč, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto a Žamberk. Dále pak Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje, Krajské ředitelství policie Pardubického kraje, Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje a Krajské vojenské velitelství Pardubice.

Průběh školení nemá zásadní vliv na fungování městského úřadu.

IMG0415
IMG0421
IMG0417
IMG0424
IMG0426
IMG0420
IMG0427
IMG0436
IMG0437

news list