Přejít na obsah

SKIINTERKRITERIUM 2020 OVLÁDLO SLOVENSKO

Mezinárodní závod v alpském lyžování Skiinterkriterium má za sebou 58. ročník. Ten se jel ve dnech 24. a 25. ledna v areálu ústeckého Skiklubu v Říčkách v Orlických horách za účasti 214 závodníků z rekordních 21 zemí. Kromě tradičních zastoupení, kterými je řada evropských zemí nechyběli závodníci z Nového Zélandu, Taiwanu nebo Austrálie.

Samotným závodům předcházelo slavnostní zahájení již ve čtvrtek 23. ledna za účasti zástupců všech zemí.

V pátek ráno se rozjel závod v obřím slalomu, tradičně na černé sjezdovce z vrcholu Zakletý. Páteční závod provázelo zatažené počasí spojené s mlhou. V sobotu se počasí obrátilo a závodu ve slalomu přálo krásné slunečné počasí.

Z pohledu sněhových podmínek se podařilo zasněžit černou sjezdovku na přibližně 70 cm, do toho připadlo víkend před závodem okolo 15 cm přírodního sněhu a díky tomu byla závodní sjezdovka v perfektní kondici.

Po ukončení každého závodního dne se konalo vyhlášení vítězů a předání ocenění za účasti zástupců organizátorů a významných partnerů a sponzorů, mezi kterými nechyběl také starosta našeho města Petr Hájek.

Z pohledu hodnocení národů se nejvíce dařilo slovenské výpravě, která posbírala 189 bodů a nechala tak opět jako loni za sebou českou reprezentaci, jež prohrála tento pomyslný bratrský souboj o devět bodů. Třetí se umístili závodníci Polska s větším odstupem a celkovým ziskem 99 bodů. Absolutní vítězové jsou také reprezentanti Slovenska. Mezi žákyněmi to byla Ela Hrbáňová, která v pátečním obřím slalomu byla druhá a ve slalomu brala místo první. Mezi chlapci byl absolutně nejlepší Róbert Ruffini díky druhému místu v obřím slalomu a první příčce ve slalomu.

Hlavními partnery závodu jsou Královehradecký kraj, Pardubický kraj a Město Ústí nad Orlicí. Dále závod podporuje řada dalších sponzorů a partnerů, jejichž přehled společně s podrobnými informacemi naleznete na webu https://www.skiinterkriterium.cz/.

IMG0647
IMG0667
IMG0691
IMG0675
IMG0015
IMG0010
IMG0035
IMG00751
IMG0080
IMG00981