Přejít na obsah

MUZIKÁLEM VYVRCHOLILY OSLAVY ZALOŽENÍ ZUŠ

Vyvrcholením oslav 80. výročí založení Základní umělecké školy Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí se stala premiéra slavnostní inscenace Jiřího Zajíčka a Josefa Vondráčka nazvaná KROKY PO DUHOVÉM CHODNÍKU. První premiéra se uskutečnila v pátek 21. února před zcela vyprodaným hledištěm Roškotova divadla. Před samotným představením poděkoval a pozdravil diváky ředitel školy Jiří Tomášek společně se starostou města Petrem Hájkem.

V inscenaci, která začala vznikat již v roce 2018, se představilo na 150 žáků naší školy napříč obory.

Přestavení KROKY PO DUHOVÉM CHODNÍKU seznámí diváka s hlavní hrdinkou, Terezkou, která se je na samém začátku. Do narození jí zbývají 4 měsíce, coby 4 pomyslná patra, která musí zdolat. Ten pravý život ji zanedlouho čeká. Prozatím se nachází ve světě, který je pro nás uzavřený, neznámý, ba dokonce zamčený. Diváci se musí vrátit do období, kdy jejich mysli vládla představivost a fantazie. Teprve v této chvíli mohou s Terezkou putovat vyprávěným příběhem. Cesta to není lehká. Po několika metrech vždy narazí na řadu osudových křižovatek a musí si vybrat pouze jednu cestu. My sami si určujeme, jací budeme, čím se v životě budeme zabývat a co nás bude obohacovat. Snad si i Terezka vybere správně.

Pro velký zájem veřejnosti se druhá premiéra koná ještě v sobotu 22. února. Protože je druhé představení opět vyprodané je na 24. března připravena další repríza.

IMG2164
IMG2171
IMG2168
IMG2181
IMG2185
IMG2195
IMG2206
IMG2187
IMG2212
IMG2216

news list