Přejít na obsah

VÝTVARNÝ OBOR ZUŠ VYSTAVUJE V KNIHOVNĚ

Výtvarný obor ZUŠ Jaroslava Kociana ve spolupráci s Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí připravili novou výstavu žáků naší školy nazvanou „ČAS PLYNE JAKO VODA“. Do konce dubna mohou návštěvníci knihovny vidět práce více jak 6 desítek žáků výtvarného oboru zaměřené na iluminované rukopisy, plastiky draků a příběhy vody.

Iluminovaný rukopis je rukopis, jehož text je doplněn iluminacemi (barevným obrazovým doprovodem). Není podstatné, zda se jedná o názorné ilustrace doprovázející a doplňující text nebo mají podobu ozdob, které pouze esteticky zkrášlují dílo. Ilustrované rukopisy vznikaly již v období pozdní antiky, ovšem jejich vrchol nastal v pozdním středověku. Zdroj wikipedia

Iliminované rukopisy v podání žáků výtvarného oboru jsou na vysoké úrovni a určitě stojí za zhlédnutí.

Vystavené keramické plastiky draků, tvořené také jako pokladničky, doplňují malby princezen a malovaná leporela na téma Princ Bajaja.

V březnu připravila knihovna, v rámci akce BŘEZEN – MĚSÍČ ČTENÁŘŮ, celou řadu akcí určených pro děti, dospělé i seniory.

Podrobný přehled březnových akcí naleznete na webu knihovny ZDE: https://www.knihovna-uo.cz/cze/o-knihovne/aktuality/434

IMG2909
IMG2830
IMG2844
IMG2837
IMG2847
IMG2855
IMG2861
IMG2862
IMG2865
IMG2867