Přejít na obsah

ROZVOLŇOVÁNÍ OPATŘENÍ K 25. 5. 2020

Blíží se velká vlna rozvolnění opatření v souvislosti s koronavirem, hygienická pravidla však platí dál.

Epidemiologická situace je v ČR stále příznivá. Již v pondělí 25. května tak budou otevírat dlouho očekávané vnitřní prostory restaurací, kaváren, barů a také řada dalších provozů jako jsou hotely, kempy a ostatní ubytovací zařízení. Návštěvníkům budou zpřístupněny také vnitřní prostory hradů a zámků nebo třeba zoologických a dendrologických zahrad. Navíc bude platit mírnější režim pro povinné nošení roušek. Rozvolňování však neznamená opomenutí nezbytných hygienických pravidel.

Od pondělí je povoleno pohybovat se bez ochranných prostředků dýchacích cest, vyjma následujících míst:

- všechny vnitřní prostory staveb, mimo bydliště;
- prostředky veřejné dopravy;
- všechna ostatní místa, kde se nachází alespoň dvě osoby v bližší vzdálenosti než 2 metry, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.

Podrobné informace a pokyny od 25. května naleznete ZDE:

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/05/specifikace_pokyny_2505.pdf


SPORTOVIŠTĚ VĚ MĚSTĚ SE OTEVÍRAJÍ

S rozvolňováním opatření počítá naše městské společnost TEPVOS provozující sportoviště v našem městě. Podrobnosti o provozu středisek úseku Rekreační služby naleznete ZDE: https://tepvos.cz/prehled-provozu-stredisek-useku-rekreacni-sluzby/


TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM SE PLNĚ OTEVÍRÁ

Od pondělí 25. května obnovuje Turistické informační centrum na radnici svoji otevírací dobu v původním rozsahu. V pracovní dny vás obsloužíme od 7 hodin do 17 hodin a v sobotu od 8 hodin do 11 hodin.

Využít můžete v prostorách TIC také od uvedeného data internetovou kavárnu. Její provoz je ovšem omezen pouze na jedno místo a je nutné dodržovat nařízená hygienická opatření.

Nadále platí, že do prostoru TIC návštěvníci vstupují se zakrytými ústy a nosem, použijí při vstupu desinfekci rukou a dodržují odstupy mezi sebou.