Přejít na obsah

OUSTECKÉ PRÁZDNINOVÉ HRÁTKY

Pro letošní prázdniny jsme nejen pro návštěvníky města připravili několik zajímavých projektů.

Jedním z nich je detektivní hra Zloděj skrývá tvář, kterou připravilo městské muzeum. Hra je určena pro děti i dospělé a soutěžit můžete až do 30. září 2020.

Hrací kartu, mapu a detektivní příručku, která je ke hře nezbytná, si od začátku letních prázdnin můžete vyzvednout na pokladně městského muzea, v městské knihovně nebo v turistickém informačním centru v Ústí nad Orlicí.

V roli detektivů můžete pomoci továrníkovi Florianu Hernychovi najít zloděje jeho přelomového patentu. Při svém pátrání poznáte deset pozoruhodných míst a vlastivědných zajímavostí města Ústí nad Orlicí. Chybět mezi nimi nebudou architektonické unikáty nebo technické památky.

Po úspěšném absolvování hry odevzdáte vyplněnou hrací kartu zpět na pokladně městského muzea, v městské knihovně nebo v turistickém informačním centru a tím se dostanete do slosování o hodnotné ceny hlavně pro cyklisty.

Více informací na www.muzeum-uo.cz
    
POZNEJTE ZAJÍMAVOSTI NAŠEHO MĚSTA   

Pro své návštěvníky připravilo turistické informační centrum spolu s městským muzeum sérii informačních letáků o zajímavostech města včetně průvodce města Ústí nad Orlicí. Získáte informace o městě, technických objektech, secesním skvostu Hernychově vile, o expozicích městského muzea nebo o Planičkově orloji. Tiskoviny jsou k dispozici v turistickém informačním centru a v městském muzeu.

Při letním putování po městě a okolí města lze navštívit naučné stezky, například ve Wolkerově údolí nebo Cakli, několik dětských hřišť včetně toho Rákosníčkova. Rozhlédnout se můžete z rozhledny na Andrlově chlumu, která je součástí turistického poznávacího okruhu městem, jehož trasa vás provede nejzajímavějšími místy ve městě a okolí. Při svém putování po městě nezapomeňte na zastávku v areálu Cakle. Tam si můžete ověřit svoje fyzické síly například na lezecké stěně s via ferratou nebo v kanoi či raftu sjet řeku Tichá Orlice. Přejeme vám krásné a pohodové prázdniny.