Přejít na obsah

S LICHÝMI PONOŽKAMI DO MUZEA

Letní výstava Kašpárku, hraj!, v městském muzeu, nabízí doprovodný program plný loutek, vyrábění a soutěžení. Ve čtvrtek 23. července a v pátek 24. července Hernychově vile probíhá akce Loutkohraní v muzeu. V obou dnech návštěvníci v časech od 13:00 do 18:00 hodin dostanou možnost vyrobit si maňásky, loutky nebo masky, zahrát si různé hry a zasoutěžit si o ceny. Dvoudenní program vyvrcholí pátečním divadelním představením Já, Baryk divadelního souboru z pardubického Týbrďo divadla!

Výstava Kašpárku, hraj! je ve své druhé polovině a hrát si teď v muzeu mohou i děti a jejich rodiče. Během akce Loutkohraní v muzeu se naučí vyrábět loutky, nebo maňásky z materiálů běžně dostupných v každé domácnosti. Máte liché ponožky? Vytvořte si z nich sadu maňásků!

Muzejníci dále zvou na divadelní představení. Do Hernychovy vily přijede pardubické Týbrďo divadlo! s představením Já, Baryk. Jde o krásné zpracování příběhů psa Baryka, kterého si oblíbili malí i velcí. Nechybí zde ani fotokoutek, ve kterém si zájemci mohou pořídit snímek s oblíbenou loutkou v dobových kostýmech.

Celá akce je přístupná v rámci běžného vstupného do muzea a odehraje se částečně v Hernychově vile a částečně na přilehlé zahradě.

 

IMG6160
IMG6111
IMG6119
IMG6122
IMG6113
IMG6115
IMG6128
IMG6143
IMG6125
IMG6132