Přejít na obsah

DVANÁCTÉ ROLOVÁNÍ A HASIČSKÉ OSLAVY V ČERNOVÍRU

V pořadí 12. ročník Černovírského rolování slámy se v centru Černovíru u Ústí nad Orlicí uskutečnil v sobotu 22. srpna. Soutěžilo se v odkoulení balíků slámy na čas čtyřčlenným družstvem na dráze dlouhé 222 metrů.

Jako každý rok, také letos před kláním dospělých, srovnaly své síly dětské týmy, pro které byly připraveny speciální malé balíky slámy a kratší dráha. Dětská družstva byla letos čtyři.

Hlavního závodu v rolování velkých balíků slámy se účastnilo celkem 5 družstev. Prvenství a zároveň putovní pohár místostarosty města vybojovalo družstvo dobrovolných hasičů Ústí nad Orlicí I., druzí skončili hasiči ze Závišic a třetí družstvo nazvané NEŠLO NIC.

Mimo soutěž si rolování vyzkoušeli také členky Českého červeného kříže, který každoročně na závodech zajišťuje zdravotnickou pomoc.

Další významnou sobotní událostí byly oslavy 75. výročí založení českého hasičského sboru v Černovíru. Oslavy se konaly v průběhu celého dne. Nechyběla slavnostní valná hromada, výstava fotografií a materiálů z historie sboru, soutěže pro děti i dospělé nebo stylová ukázka požárního útoku ze 70. let. Sobotní večer zakončila hasičská zábava v místním hostinci.

IMG9288
IMG9291
IMG9301
IMG9305
IMG9311
IMG9321
IMG9324
IMG9329
IMG9340
IMG9347
x