Přejít na obsah

KONAL SE DRUHÝ ATLETICKÝ RIETER MÍTINK

Poslední srpnovou sobotu se v Ústí nad Orlicí uskutečnil druhý ročník aletického mítinku RIETER.

Atletický mítink úspěšně nahradil pětadvacet let dlouhou tenisovou tradici, kdy se v Ústí nad Orlicí hrály kvalitní české a mezinárodní tenisové turnaje, na kterých startovali hráči a hráčky, kteří to o pár let později dotáhli do světové špičky.

Na sobotním mítinku opět startovala řada špičkových atletů v čele s dvojnásobnou olympijskou vítězkou v hodu oštěpem a světovou rekordmankou (72,48 m) Bárou Špotákovou.

Slavnostního zahájení se ujali ředitel společnosti RIETER CZ Jan Lustyk, starosta našeho města Petr Hájek, manažer mítinku Vladimír Vaněk a ředitel mítinku Roman Langer.

Hostem mítinku byla světová rekordmanka v běhu na 800 metrů (čas 1:53,28 zaběhla v  roce 1983 v Mnichově) Jarmila Kratochvílová. Se svými svěřenci z pražské Dukly přicestoval stále ještě úřadující světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný (výkonu 98,48 dosáhl v roce 1996 v německé Jeně).

Letos se závodilo v disciplínách běh, hod oštěpem a koulí a překážkový běh v ženských a mužských kategoriích.

Závod oštěpařek vyhrála solidním výkonem 61,56 m dvojnásobná olympijská vítězka Bára Špotáková, která si v Ústí nad Orlicí zvedla náladu po nedávném domácím šampionátu v Plzni. Mezi oštěpaři kraloval Vítězslav Veselý (80,35), který jako jediný přehodil hranici osmdesáti metrů. Na sprinterských tratích byla dvakrát nejrychlejší Nikola Bendová, kterou napodobila Martina Hofmanová. Ta nejprve dominovala na hladké třístovce, aby o devadesát minut později dominovala i nad překážkami, kde získala skalp Zuzana Hejnové.

Vyvrcholením mítinku byla mužská stovka, kterou ozdobil svoji účastí 35letý Američan Mike Rodgers s osobním rekordem 9.85!! Člen zlaté americké štafety na 4x100 metrů z loňského mistrovství světa byl v cíli o pouhou setinu dříve než Jan Veleba. Na dvoustovce vyhrál trojnásobný halový mistr světa a Evropy na šedesátce a člen stříbrné britské štafety na 4x100 metrů z loňského světového šampionátu Richard Kilty.

Podrobné informace naleznete na webu https://www.rieter-atletika.cz/.

IMG9693
IMG9697
IMG9706
IMG9711
IMG9728
IMG9715
IMG9731
IMG9734
IMG9736
IMG9750

news list