Přejít na obsah

V ÚSTÍ ZAČAL FESTIVAL JEDEN SVĚT 2020

Třetí zářijovou sobotu byl v Malé scéně v Ústí nad Orlicí zahájen další ročník Festivalu dokumentárních filmů o lidských právech JEDEN SVĚT 2020. V Ústí nad Orlicí se tento festival koná již podvanácté a organizuje ho zde občanské družení SPOUSTI – Spolek pro organické Ústí společně se společností Člověk v tísni a Malou scénou. Až do soboty 26. září, do kdy se festival zde koná, proběhnou projekce s besedou pro školy a veřejnost.

V rámci letošního ročníku JEDNOHO SVĚTA, který má podtitul AŽ NAPRŠÍ A USCHNE, je promítáno celkem 21 filmů s tématem lidská práva, ekologii a změny klimatu, doplněných řadou zajímavých besed a debat. Součástí festivalu je také několik výstav.

Výtěžek letošního festivalu Výtěžek festivalu a jeho doprovodných akcí bude použit na projekt #babi jede (https://www.spousti.cz/aktuality/babijede/). Inspirováni dánským projektem Cycling without age (cyclingwithoutage.org) se organizátoři snaží o to, aby i v Ústí vzniklo kouzelné propojení mezi mladými dobrovolníky, kteří budou řídit speciální elektrokolo a babičkami/dědečky našeho města, které budou vozit na cyklovyjížďky, když na ně oni sami již nestačí.

Více informací o festivalu a podrobný program s možností rezervace vstupenek naleznete ZDE: https://js.spousti.cz/

IMG3026
IMG3027
IMG3028
IMG3034
IMG3030
IMG3037
IMG3038
IMG3046
IMG3044
IMG3049

news list