Přejít na obsah

VEŘEJNÁ SBÍRKA PRO NAŠI NEMOCNICI

Organizátoři a účastníci ekonomického fóra Kostelec 2020, které se konalo 6. listopadu v Kostelci nad Orlicí, iniciovali charitativní sbírku pro nemocnici v Ústí nad Orlicí. Na účet Konta Bariéry, která ji zaštiťuje, je možné přispět do 20. listopadu. Výtěžek sbírky poslouží k nákupu technického vybavení, jež bude využito k podpoře dýchání nemocných s covid-19. Na transparentním účtu Konta Bariéry se zatím sešlo na  60 000 Kč, přispívat lze až do 20. listopadu 2020. Přidejte se k nám a pomozte regionální nemocnici.

Číslo transparentního účtu Konta Bariéry je  17111444/5500 – variabilní symbol 1111. 
Přispět můžete přímo  ZDE.

IMG9949
IMG5647
IMG99772

V PRVNÍ LINII
Orlickoústecká nemocnice stojí v první linii,  aktuálně jsou v její péči desítky covid-pozitivních pacientů, nemocnici chybí však už 10 procent lékařů a 20 procent ostatního zdravotního personálu.
„Zvyšující se počet pacientů hospitalizovaných s covidem-19 a složitá personální situace nás bohužel vedou k zastavení veškeré neakutní péče, stop dostaly všechny plánované výkony i operace,“ říká MUDr. Karel Kohoutek, náměstek léčebné péče v Orlickoústecké nemocnici. Ta prošla v souvislosti s covid-19 reorganizací, která zasáhla všechna oddělení. Navíc se nemocnice potýká s nedostatečným vybavením – postrádá především plicní ventilátory a další potřebnou přístrojovou techniku. „Jestliže se nám podaří získat díky sbírce další finanční prostředky, určitě je využijeme právě pro nákup chybějící techniky,“ doplňuje dr. Kohoutek.

EKONOMOVÉ V REGIONU
Ekonomické fórum Kostelec 2020, které se mělo letos už potřetí konat v Kostelci nad Orlicí, muselo nakonec proběhnout v pátek 6. listopadu on-line. Organizátoři renomované akce však už se cítí s regionem spjati, a tak se rozhodli podpořit nedalekou nemocnici v Ústí nad Orlicí. Během příprav fóra se na transparentním účtu Konta Bariéry, jež sbírku zaštiťuje, sešly desítky tisíc korun, další dárci přispěli během pátečního diskusního odpoledne.
Před kamerou 6. listopadu vystoupili přední odborníci na ekonomiku, byznys a riziko. Zaměřili se na rozpad zaběhlých pořádků a osvědčených modelů, nabídli recept na úspěch uprostřed chaosu. Své postřehy prezentovali mimo jiné ekonom a filozof Tomáš Sedláček a hlavní ekonom Generali CEE Holding Miroslav Singer, generál Petr Pavel, generální ředitel EGAP Jan Procházka,  hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil či členka vedení IBM Central Region Milena Jabůrková a další odborníci.

„Fórum Kostelec 2020 mělo i za těchto netradičních podmínek a v on-line podobě úspěch,“ říká zakladatel diskusní akce Roman Chlupatý z agentury Alter Eko. „Jsem rád, že přineslo zajímavé informace nejen řadě diváků, ale také pomáhá nemocným covid-19. Sbírka ve prospěch regionální nemocnice stále pokračuje, účet u Konta Bariéry je otevřený do 20. listopadu a vaši případnou podporu uvítáme.“

Celý záznam letošního fóra najdete na www.altereko.info/kostelec2020

Informace o sbírce pro nemocnici v Ústí nad Orlicí jsou na  www.kontobariery.cz a  ZDE