Přejít na obsah

S HEJTMANEM DISKUTOVALI NAD SPOLEČNÝMI TÉMATY

V úterý 1. prosince se uskutečnila první návštěva hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického v Ústí nad Orlicí, po říjnových krajských volbách. Na radnici se hejtman setkal s vedením našeho města a v rámci schůzky byla řešena aktuální společná témata.

Prvním z projednávaných témat byla stavba urgentního příjmu Orlickoústecké nemocnice, zejména dokončení stavby v řádném termínu v roce 2022. S následnou rekonstrukcí silnice v přiléhající ulici J. a J. Kovářů s finančním příspěvkem Pardubického kraje.

Diskutovalo se také ohledně stavby ateliérů uměleckoprůmyslové školy, které by měly vzniknout v areálu bývalé Perly 01. Tento záměr nadále platný a podle slov hejtmana Netolického zůstává krajskou prioritou. Financování se předpokládá prostřednictvím evropských fondů pro střední školy na následující období. Projektová dokumentace je připravená a předpokládaná výše investice se pohybuje okolo 94 milionů korun.

Dále byla projednávána modernizace mostu v Lázeňské ulici na silnici z Ústí nad Orlicí do Litomyšle. Celá tato trasa se dočká modernizace v rámci prostředků získaných ze SFDI. Samotná rekonstrukce celé trasy přijde na 224 milionů korun s dotací 100 milionů korun ze SFDI včetně rekonstrukce 4 mostů. Stavební práce budou zahájeny v roce 2021.

Posledním diskutovaným tématem byla další velká dopravní stavba, která bude pokračovat v příštím období a to rekonstrukce úseku silnice Skuhrov – Ústí nad Orlicí, která bude rozdělena na dvě etapy. První z Ústí nad Orlicí do Knapovce a následně z Knapovce na Skuhrov.

Na závěr návštěvy v našem městě si hejtman prohlédl stav budovy Českého červeného kříže po její rekonstrukci, zejména statické zajištění a rekonstrukce vnitřních prostor, které provádí členové a zaměstnanci ČČK. Pardubický kraj podpořil rekonstrukci budovy částkou 600 tisíc korun a město 400 tisíci korunami. Celková částka doposud vynaložená na rekonstrukci budovy se vyšplhala na více jak 3,3 milionu korun.

IMG4600
IMG4603
IMG4611
IMG4614
IMG4625
IMG4620
IMG4628
IMG4632
IMG4637

news list