Přejít na obsah

PRACOVNÍCI DDM DUHA POMÁHAJÍ V DOMOVĚ DŮCHODCŮ

Pracovníci Domu dětí a mládeže Duha nemohou od 5. října vykonávat svou práci tak jak jsou zvyklí. Osobní účast dětí a dalších účastníků zájmového vzdělávání na kroužcích byla vládní nařízením zakázána. Svou pomoc nabídli našemu Domovu důchodců, který ji rád využil. Nyní tam tedy interní pracovníci DDM Duha pomáhají jako dobrovolníci a se seniory provádí aktivizační činnosti. Domov důchodců je díky COVIDu19 a karanténám zaměstnanců značně oslaben, takže pracovníky DDM Duha přivítal a jejich pomoci si váží.

Kromě pomoci v Domově důchodců nabídli pracovníci v době uzavření DDM dětem několik soutěží a her. První se jmenovala Poznej staré Oustí. Na web a facebook bylo vloženo 10 starých fotografií různých míst v Ústí nad Orlicí. Některá místa dnes vypadají jinak, jiná už vůbec neexistují. Děti měly místa najít a vyfotit je tak, jak vypadají dnes. I když měly na soutěž pouhých 10 dnů, do uzavření přišlo do DDM 10 správných odpovědí. A pozor to znamená, že 10 dětí poznalo správně všech 10 míst! Takový počet dětí, které se zapojily a které odpověděly správně, tým zaměstnanců DDM velmi mile překvapil. Účastníky soutěže odměnili hodnotnými cenami.

Po vyhodnocení fotografické soutěže byly vyhlášeny soutěže výtvarná a taneční. Zadání taneční soutěže bylo následující: Vymysli choreografii na hudbu, kterou jsme vybrali, natoč video, jak tančíš a pošli nám ho na náš e-mail. Tanečnice a tanečníci byli rozděleni do dvou věkových kategorií. Uzávěrka této online soutěže byla 1.12. V další soutěži poměřily děti svůj výtvarný talent a um. Mohly si vybrat ze dvou témat. Aby bylo posuzování spravedlivé, byly děti rozděleny do pěti věkových kategorií. Tato soutěž probíhá a její uzávěrka je v pátek 11.12. Odevzdané výtvarné i taneční výtvory zhodnotí odborná porota a vítězové obdrží, stejně jako ve fotografické soutěži, baťůžky plné zajímavých cen.

Dále byla začátkem prosince vyhlášena poslední soutěž - PUZZLE. Děti se stejně jako při první soutěži musí rozběhnout po Ústí a okolí a hledat při tom 15 dílků jednoho velkého puzzle. Každý den dostávají nápovědu, kam se při hledání jednoho dílku vydat. Jednotlivé dílky si pouze fotografují a nechávají je na místě pro další děti. Kdo první složí puzzle a zjistí tak, jaká ústecká budova se na obrázku skrývá, ten se stane vítězem.

Podrobné informace o činnostech DDM DUHA naleznete na webu https://www.ddm-usti.cz/.

StareoustHylvtsk-ulice-dnes-TGM-cas
StareoustUlTGM
vytvarnsout
vytvarnsout02
Ppravanaskldaku

 

news list