Přejít na obsah

OČKOVACÍ CENTRUM VZNIKNE V NEMOCNICI

Očkovací centrum určené pro očkování veřejnosti proti onemocnění Covid-19 vznikne v Ústí nad Orlicí, od února 2021, v prostoru Orlickoústecké nemocnice. Oproti původnímu záměru, který počítal s očkovacím centrem v budově GALEN, došlo po vzájemné dohodě mezi městem, nemocnicí a krajem ke změně umístění.   

"Město Ústí nad Orlicí bylo připraveno vybudovat očkovací centrum v budově GALEN. V tomto týdnu byl po dohodě s vedením Orlickoústecké nemocnice a Pardubického kraje upřednostněn prostor v areálu nemocnice, a to zejména s ohledem na dostupnost, zajištění personální kapacity a řešení případných zdravotních komplikací. Samozřejmě, že požadovaná součinnost našeho úřadu je zajištěna. Konkrétně se jedná o dodávku výpočetní techniky. Do přípravy se aktivně zapojili také naši dobrovolní hasiči. Pomohli vystěhovat vytipované skladové prostory v přízemí pavilonu F, které budou v následujících týdnech přebudovány na očkovací centrum," řekl starosta města Petr Hájek. 

„Prošli jsme ještě jednou celý areál nemocnice a zabývali se tím, jak jsou využívány jednotlivé prostory. Nemocnice má některé prostory využívané jako sklady a rozhodli jsme se, že i pro budoucí využití, bude lepší upravit prostory, které medicíně již v minulosti sloužily. Nově mohou sloužit očkovacímu centru a následně dalším zdravotnickým účelům.“ objasnil rozhodnutí hejtman Martin Netolický.

Avizovaný termín spuštění očkovacího centra, 1. února 2021, není podle slov hejtmana Netolického rozhodující, protože nemocnice již v současné době očkuje. Jsou sestaveny dva očkovací týmy s kapacitou až 160 osob za den, což pokrývá dostupné objemy dodávaných vakcín. Jakmile budou nové prostory připraveny, očkovací týmy se přesunou. Díky tomu se s očkovacím centrem nebudou křížit jiné provozy nemocnice. Parkování bude zajištěno v bezprostřední blízkosti pavilonu F s příjezdem kolem budovy Stacionáře z ulice Čs. armády.

Informace o provozu a organizaci očkovacího centra budou následně zveřejněny na našem webu.

IMG5490
IMG5491
IMG5478
IMG5482
IMG5483
IMG5494
IMG5484
IMG5501
IMG5503
IMG5507

očkujou 012021