Přejít na obsah

NA LÉTO JE V ÚSTÍ PŘIPRAVENA ŘADA KULTURNÍCH AKCÍ

Kultura se po vynucené přestávce rozjela v Ústí nad Orlicí na plné obrátky a neusne ani o letošních prázdninách. Klubcentrum chystá řadu akcí. K létu rozhodně patří letní kino. V parku za Roškotovým divadlem bude promítat 14 dnů v kuse od 28. července do 8. srpna. Večery dokreslí série oblíbených nebo zcela nových filmů, jako jsou například Bábovky, 3Bobule, Princezna zakletá v čase, Bourák, Matky nebo Šarlatán.

Letní odpoledne během dvou prázdninových nedělí vyplní zábavný program pod širým nebem. V parku u divadla odstartuje 11. července a 1. srpna pohádkou pro děti, na kterou v podvečerních hodinách naváže koncert revivalové kapely.

Do Divadelního klubu jsou na léto naplánovány po dva večery Rockotéky (9. 7. a 27. 8.), dýdžej Magistr Prochy potěší dříve narozené starými hudebními peckami. „Uspořádat tuto akci bude možné pouze za předpokladu, že dojde k dalšímu rozvolnění vládních opatření a povolen bude i tanec. Bez něj by Rockotéka pozbyla smyslu,“ podotýká ředitelka Klubcentra Jaroslava Martináková.

V Kulturním domě bude 5. srpna zahájen 23. ročník výstavy výtvarného umění, na které se každoročně prezentuje několik desítek autorů nejen z Ústí nad Orlicí a okolí. Příznivci umění budou mít čas si prohlédnout díla vytvořená různými technikami do konce srpna.

K druhé půlce prázdnin patří v Ústí nad Orlicí tradiční Ústecká staročeská pouť, pouťovým veselím bude žít Kociánka ve dnech 14. a 15. srpna. Pouť je svázaná s řadou společenských a sportovních akcí, aktivity doplní i program připravovaný na zahradu Hernychovy vily.

S prázdninovým časem se kultura v Ústí rozloučí divadelním bonbonkem, představením Deštivé dny s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem v hlavních rolích.

Konec zábavy však nenastane ani poté, kdy mládež usedne do školních lavic. Hned první týden v září bude žít Ústí nad Orlicí odloženým 22. ročníkem městských slavností Město v pohybu. Mimořádně bude zkrácen na tři dny. Vystoupení amatérských i profesionálních skupin obohatí další program. „V sobotu 4. září dopoledne budou na Kociánce k vidění dobové atrakce na ruční pohon, chybět nebudou ani pohádky pro děti,“ dodala ředitelka Klubcentra.

Protože pandemie koronaviru neumožnila uspořádat celou řadu naplánovaných divadel a koncertů, také v Ústí byla zrušena podzimní část divadelního a hudebního předplatného, do tohoto času se přesunou odložené akce.

02
01
03

 

news list