Přejít na obsah

TURISTICKÁ ZASTAVENÍ A PAVILON ČEKAJÍ OPRAVY

Městské lesy plní také svou rekreační funkci. Na oblíbených místech Správa lesů města Ústí nad Orlicí vybudovala turistická zastavení, jejich inventář tvoří lavičky, edukativní tabule, dřevěné sochy či odpadkové koše. Oblíbená je procházka na Andrlův chlum, kde tyto prvky doplňují cestu Řehořovým dolem nebo Vicenovu studánku. Řada zastavení je součástí Turistického poznávacího okruhu městem Ústí nad Orlicí. „Během koronavirové krize byl nápor lidí na turistická zastavení poměrně velký a tomu odpovídá i jejich stav,“ říká správce lesů Jiří Faltýnek.

Správa lesů se potýká i s vandalismem: někteří mobiliář záměrně ničí, rozbijí nebo utrhnou, co se dá, nebo si v krytém odpočívadle si udělají ohýnek. Problémy jsou i se zahlcováním turistických míst odpadky.

„Snažíme se dělat mobiliář na turistická zastavení z masivu. Letos nás čeká řada oprav,“ dodal Jiří Faltýnek. Nájezdy vandalů trpí i pavilon nad městem u silnice na Andrlův chlum, který musel prohlédnout statik. Rada města rozhodla, že bude opraven, aby dále plnil svou funkci pro širokou veřejnost.

IMG1302
IMG1300
IMG1294
IMG1308
IMG1327
IMG1345
IMG1356
IMG1364
IMG1362
IMG1333

news list