Přejít na obsah

TŘETÍ ATLETICKÝ RIETER MÍTINK SE VYDAŘIL

Ve středu 18. srpna se v Ústí nad Orlicí uskutečnil třetí ročník atletického mítinku Rieter, slavnostní zahájení se uskutečnilo v 16 hodin na stadionu za přítomnosti zástupců pořadatele, organizátorů a generálních partnerů. Za pořádající společnost Vaněk Agency nechyběl Vladimír Vaněk, dále za společnost RIETER CZ její generální ředitel Jan Lustyk, starosta našeho města Petr Hájek a zástupce TJ Jiskry Ústí nad Orlicí Roman Langer.

Mítinku se letos opět účastnili skvělí atleti a atletky, mezi kterými nechyběli medailisté z olympijských her, světových a evropských šampionátů. Celkem se jednalo o 86 závodníků z 28 oddílů.

Diváci na stadionu měli možnost vidět v akci oba české atletické medailisty z nedávných olympijských her v Tokiu. Stříbrného oštěpaře Jakuba Vadlejcha a Vítězslava Veselého, který vybojoval bronzovou olympijskou medaili.

Středeční mítink ozdobila také oštěpařka Bára Špotáková, která v Ústí nad Orlicí závodila i ve dvou předcházejících ročnících. Bára Špotáková obhájila v Ústí vítězství a kromě prvního místa si odnesla také cenu starosty města.

Na mítinku Rieter startovali také další čeští olympionici, například koulař Tomáš Staněk, sprinter Jan Jirka, čtvrtkaři Vít Müller, Patrik Šorm, Matěj Krsek a oštěpařka Irena Gillarová. Kompletní česká špička byla na startu mužského běhu na 800 metrů, v Ústí nad Orlicí se představil a také zvítězil také překážkář Petr Svoboda a sprinteři Jan Veleba se Zdeňkem Stromšíkem. Na start se postavili také sportovci ze Slovinska, Kanady a Slovenska.

Středeční mítink si v hledišti nenechalo ujít mnoho atletických fanoušků.

Kompletní výsledky závodů naleznete na webu: https://online.atletika.cz/vysledky/50510/0/2

IMG3183
IMG3197
IMG3206
IMG3224
IMG3251
IMG3258
IMG3275
IMG3260
IMG3310
IMG3294