Přejít na obsah

DISKUTOVALI O REVITALIZACI WOLKEROVA ÚDOLÍ

V Ústí nad Orlicí se poprvé sešla pracovní skupina, která řešila přípravu revitalizace Wolkerova údolí, lesoparku pod sídlištěm Dukla. Schůzce předcházela veřejná anketa, kterou vyhlásilo město v květnu. Jejím cílem bylo otevřít debatu, jak tuto odpočinkovou lokalitu plnou zeleně a klidových zákoutí ještě více pozvednout. Že další osud Wolkerova údolí leží lidem na srdci a veřejná zeleň jim není lhostejná dokazuje zájem, jaký anketa vyvolala.

Na adresu radnice přišla řada velmi zajímavých příspěvků, některé obsahovaly i konkrétní návrhy, jak prostor obnovit a rozšířit, aby co nejlépe sloužil pro relaxaci a setkávání obyvatel Ústí nad Orlicí. Živě se o revitalizaci údolí diskutovalo i na sociálních sítích. Diskutující společností často rezonovalo, že Wolkerovo údolí je cenným kusem přírody na území města a tomu by měly odpovídat i případné změny, aby přírodní ráz lokality zůstal zachován. To je i názor vedení města. „Wolkerovo údolí je jedno z nejcennějších míst našeho města, přírodní ráz, doplnění o přírodní herní prvky, nový městský mobiliář a zvýšená údržba. To by měl být hlavní cíl revitalizace Wolkerova údolí,“ konstatoval místostarosta města Jiří Preclík.

Vedle schůzek pracovní komise, do které byli pozváni i autoři nejzajímavějších příspěvků z řad veřejnosti, město na podzim plánuje k revitalizaci Wolkerova údolí i veřejnou debatu.

IMG4059
DJI0562
IMG4061
DJI0564
IMG4072
DJI0567
IMG4064
IMG4068
IMG4070
DJI0568