Přejít na obsah

BENEFIČNÍ TANČÍRNA NA PODPORU BANÁTU

V rámci benefičního projektu nazvaného RYBOVKA V BANÁTU se u Roškotova divadla uskutečnila první z připravovaných akcí, benefiční SWINGOVÁ TANČÍRNA. Na příchozí čekalo krátké seznámení se základy LINDY HOPu, tance založeného na populárním charlestonu, který vznikl v New Yorku ve 20. a 30. letech 20. století. Nechybělo posezení, občerstvení a stylové nasvícení celého prostoru před divadelním klubem, které dotvářelo jedinečnou atmosféru a během večera zahrál swingový band Mr. Kong and His Swinging Monkeys.

Cílem celého projektu RYBOVKA V BANÁTU je přivézt české menšině v rumunském Banátu, katolicky zaměřené, Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby. Celkem se bude jednat o padesátičlenný soubor muzikantů a zpěváků. Získané finanční prostředky nad rámec tohoto projektu budou předány organizaci Člověk v tísni, která v oblasti dlouhodobě působí.

Celý projekt podpoří další podzimní akce. Konkrétně se v polovině října uskuteční přednášky zaměřené na oblast Banátu a na konec listopadu se chystá koncert kapel Break Falls a Ondřeje Veselého & přátel.

Podrobné informace o projektu naleznete na webu https://www.rybovkavbanatu.cz/.

IMG5986
IMG5997
IMG6001
IMG6006
IMG6010
IMG6017
IMG6019
IMG6027
IMG6003

news list