Přejít na obsah

HASIČI CHYSTAJÍ OSLAVY 150 LET

Hasiči SDH Ústí nad Orlicí I. oslaví 150 let své existence Ústečtí dobrovolní hasiči slaví významné výročí. Od založení prvního hasičského spolku ve městě letos uplyne sto padesát let. Vznikl v roce 1871 po velkých požárech, které ukázaly, jak vážné nebezpečí pro necvičené obyvatelstvo znamenají.

SDH Ústí nad Orlicí I., jeden z nejstarších sborů v České republice, chystá na 18. září velkou oslavu svých kulatin. „Čeká na vás bohatý program, který je určen pro všechny věkové kategorie,“ zvou hasiči širokou veřejnost. Oslavy odstartují v 10 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie, v němž se bude konat mše za všechny hasiče. Následovat bude průvod k hasičskému domu v centru města v doprovodu dechového orchestru. „Ve 14 hodin začne zábavné odpoledne pro malé i velké. Těšit se můžete na divadýlko JO-JO, malování na obličej, skákací hrad, ukázku historické i moderní hasičské techniky včetně ukázky vyprošťování,“ doplňuje pořadatelský sbor.

Program bude vskutku pestrý, hasiči připravují ve spolupráci s ústeckým městským muzeem také soutěžní odpoledne pro rodiny s dětmi. Stanoviště budou rozmístěna před hasičským domem v centru města a Hernychovou vilou, ve které se zároveň koná i výstava Hoří? o činnosti ústeckých dobrovolných hasičů a historii tohoto sboru.

Na žádné oslavě nesmí chybět živá muzika. Při oslavách 150 let SDH Ústí nad Orlicí I. bude hrát Sopotnická dechovka, večer to rozjedou kapely DWĚ DÁVKY a Existence Nové Doby. Atraktivní podívanou bude také ohňová show v podání spolku Honorata Rewera.

K výročí hasičů bude ještě v letošním roce vydána kniha, která se ohlédne i za zářijovými oslavami SDH Ústí nad Orlicí I.

HASICI