Přejít na obsah

ODPOČINKOVÁ ZÓNA NAPROTI DDM BUDE DOKONČENA V PŘÍŠTÍM ROCE

Proměna veřejného prostranství navazujícího na areál Perly 01 bude pokračovat i v příštím roce. Na úpravy a výsadbu zeleně kolem nového Domu dětí a mládeže Duha naváže vybudování nové odpočinkové zóny na místě bývalé plicní ordinace vedle Úřadu práce.

Původně se počítalo s tím, že dokončena bude ještě v letošním roce, po navýšení objemu prací a vzhledem k nastávajícím klimatickým podmínkám budou práce dokončeny až v příštím roce do konce května.

Do projektu byly zapracovány požadavky na nové propojení zóny se svým okolím, bude zde vybudováno nové schodiště a po demolici postaveno nové oplocení oddělující veřejný prostor od soukromé zástavby. Zajímavou novinkou bude nová elektronická úřední deska, která bude v nově vzniklé atraktivní a frekventované zóně veřejnosti k dispozici čtyřiadvacet hodin denně. Venkovní samostatně stojící dotykový panel nabídne širší možnosti využití a spektrum informací než dosluhující elektronická deska v budově městského úřadu čp. 7, která je z roku 2012 a již na hranici životnosti. Zařízení bude v provedení antivandal.

Prostor také zezelená, upravena bude současná veřejná zeleň a vysazena nová. Chybět samozřejmě nebude ani nový mobiliář.

IMG2912
IMG2923
IMG2918
IMG2925

news list